Info

TRKA ZA INDEKS na fakultetima kragujevačkog Univerziteta: Prijemne ispite polaže 3.400 kandidata

Autor: InfoKG
08:00 | Četvrtak, 30 06 2022

U trci za indeks na fakultetima kragujevačkog Univerziteta u prvom upisnom krugu je oko 3.400 kandidata, koji tokom ove nedelje polažu prijemne ispite, piše RTS. 

Najveće interesovanje je za studijske programe iz oblasti informacionih tehnologija, medicine i psihologije. 

Na 12 fakulteta kragujevačkog Univerziteta slobodno je 3.800 mesta. To znači da bi trebalo da svi koji su i konkurisali, ako dobro urade prijemni, upišu željeni fakultet. Međutim, “borba” se vodi za budžetska mesta, kojih je oko 2.600, ali i za najtraženije smerove. 

Najveće interesovanje je za studijske programe iz oblasti informacionih tehnologija gde imamo po tri prijavljena kandidata na jedno mesto i studijski program iz oblasti psihologije gde je prijavljeno četiri kandidata na jedno mesto i naravno tradiconalno studijski program iz oblasti medicine gde je duplo više prijavljenih kandidata nego što je raspoloživih mesta”, rekao je za RTS generalni sekretar Univerziteta u Kragujevcu, Marko Lukić.

Oni koji ostanu ispod budžetske crte za školarinu će morati da izdvoje između 39.000 i 320.000 dinara u zavisnosti od studijskog programa i fakulteta. Drugu šansu za upis na fakultete kragujevačkog Univerziteta imaće tokom avgusta i septembra.

Izvor: RTS