InfoFoto: kragujevac.rs

U kompaniji “Yanfeng” u Kragujevcu do kraja 2023. biće zaposleno ukupno 800 ljudi (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
12:50 | Sreda, 28 10 2020

U kineskoj kompaniji “Yanfeng” u Kragujevcu do kraja 2023. biće zaposleno ukupno 800 ljudi. To je poručeno prilikom posete gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića ovoj fabrici za proizvodnju delova za automobilske enterijere. Dašić je naglasio da je veoma bitna saradnja sa ovakvim kompanijama, jer broj zaposlenih direktno utiče na gradski budžet zbog poreza na zarade koji se vraća, a to je osnovni prihod grada Kragujevca.
 
Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić posetio je “Yanfeng” u Kragujevcu, fabriku za proizvodnju delova za automobilske enterijere, kako bi se upoznao sa poslovanjem kompanije, rezultatima i budućim planovima. Na sastanku sa rukovodstvom ove fabrike rečeno je da se poslovanje odvija u skladu sa Planom poslovanja, prema kome do kraja 2023. godine treba da bude zaposleno 800 ljudi. Dašić je ocenio da su kompanije poput “Yanfenga” strateški partner grada Kragujevca. 

Nama je cilj da sarađujemo sa ovakvim kompanijama, zbog privrednog razvoja Grada, a imajući u vidu da broj zaposlenih direktno utiče na gradski budžet zbog poreza na zarade koji se vraća, to je osnovni prihod grada Kragujevca. Što je više zaposlenih to je bolji servis prema građanima, i bolji ambijent za poslovanje novih kompanija. Ova kompanija zapošljava Kragujevčane, kako u proizvodnji tako i u menadžmentu, koju su obrazovani, radni i marljivi, i to je ono što nas preporučuje uvek i čini interesantnim mestom za ulaganje”, poručio je Dašić. 

Kineska kompanija “Yanfeng” u Kragujevcu posluje tačno 11 meseci. Dizajnira, razvija i proizvodi unutrašnje komponente enterijera za sve proizvođače automobila. Fabrika proizvodi delove za svetski poznate modele vozila i trenutno zapošljava 370 radnika.

Poseta gradonačelnika je dokaz da kompanija “Yanfeng” nastavlja saradnju sa Gradom i institucijama države Srbije. Poslujemo od novembra 2019. godine i mogu reći da kompanija “Yanfeng” koristi sve benefite koje Kragujevac nudi. Naglasio bih da su zaposleni u kompaniji “Yanfeng” stanovnici Kragujevca, što ne znači da drugi nisu dobrodošli, već je pokazatelj toga koliko prednosti grad Kragujevac ima kao univerzitetski i industrijski centar”, izjavio je direktor fabrike Yanfeng u Kragujevcu, Milan Radović.  

Fabrika u Kragujevcu se prostire na 25.000 kvadratnih metara na parceli od oko pet hektara sa mogućnošću proširenja. Nalazi se u Slobodnoj zoni “Šumadija”, na ulazu u Grad iz pravca Batočine. Obim investicije prošle godine bio je oko 40 miliona evra, od čega je 10 miliona uloženo u opremu.

Kineska kompanija “Yanfeng Automotive Interiors” globalni je lider u proizvodnji automobilskih enterijera. Sa sedištem u Šangaju, a Evropskim sedištem u Nemačkoj, kompanija ima preko 240 lokacija i više od 55.000 zaposlenih širom sveta. 

Galerija slika