Info

U kragujevačkom Kliničkom centru počela vakcinacija zadravstvenih radnika (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Utorak, 05 01 2021

U Kliničkom centru Kragujevac danas je počela imunizacija portiv Korona virusa, a Fajzerovu vakcinu je primilo 125 zdravstvenih radnika. S obzriom na to da će se vakcinacija obavljati sukcesivno, direktor ove zdravstvene ustanove Predrag Sazdanović najavio je da će nove doze vakcina protiv virusa COVID-19 stići krajem ove i početkom sledeće nedelje. Dodao je i da za vakcinaciju vlada veliko interesovanje zaposlenih u kragujevačkom kovid sistemu.     

Klinički centar Kragujevac je među prvim zdravstvenim ustanovama u Srbiji u kojima je danas počela vakcinacija protiv virusa COVID-19. Vakcinu je danas primilo 125 zaposlenih u kovid sistemu ove zdravstvene ustanove, a među njima su anesteziolozi Katarina Pavlović i Vladimir Vukićević. 

Za mene je ovo izuzetno važno, jedva sam dočekala ovaj dan. Juče kada sam dobila informaciju da ćemo da budemo vakcinisani bila sam zaista presrećna. Kada toliko dugo radite i borite se protiv jedne teške bolesti sama pomisao da nešto može da spreči razvoj daljeg širenja zaraze i okonča ovu borbu je zaista fenomenalan. Nijednog trenutka nije bilo dileme, da li ću primiti vakcinu ili ne. Želim svima da poručim da ne postoji za ili protiv vakcine, već samo koliko znate o vakcinaciji i bolesti, a ukoliko dovoljno znate primićete vakcinu”, izjavila je Katarina Pavlović. 

Osećam se ponosno posle 10 meseci rada u kovid sistemu Kliničkog centra Kragujevac i konačno smo dočekali dan da možemo da se vakcinišemo. Ogroman broj kolega odazvao se pozivu Ministarstva zdravlja da se vakciniše”, rekao je Vladimir Vukićević.    

Prema rečima direktora Kliničkog centra Kragujevac, Predraga Sazdanovića, u ovoj zdravstvenoj ustanovi vlada veliko interesovanje zaposlenih za vakcinaciju. Dodaje da su se zaposleni dobrovoljno prijavili i da će se imunizacija odvijati se po fazama. 

U prvoj fazi danas Fajzerovu vakcinu primaju zaposleni u Kliničkom centru, odnosno lekari, tehničari i drugo medicinsko osoblje, koji su već 10 meseci u kovid sistemu na prvoj liniji odbrane. Potom ćemo sukcesivno, u petak i ponedeljak vakcinisati i ostale zaposlene, koji nisu u kovid sistemu. Očekujem da dobijemo za sada oko 450 Fajzerovih vakcina. Kako budu druge vakcine pristizale, pre svega mislim na Sputnjik V, koji je dobio dozvolu od Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije, sprovešećemo vakcinaciju i ostalih zaposlenih u Kliničkom centru Kragujevac”, izjavio je Sazdanović dodajući da će nakon toga krenuti i vakcinacija zaposlenih u Domu zdravlja i Institutu za javno zdravlje.   

Direktor Kliničkog centra Kragujevac propuručio je građanima da dok ne počne masovna vakcinacija u Srbiji čuvaju zdravlje i poštuju mere, pre svega da drže distancu i nose maske.

Galerija slika