InfoFoto: Arhiva/kragujevac.rs

U toku sednica SG: Odbornici o završnom računu za 2017.

Autor: Branko Vukašinović
09:10 | Petak, 15 06 2018

U toku je redovna sednica Skupštine grada Kragujevca, 17. po redu, a najznačajnija tačka dnevnog reda je usvajanje Predloga odluke o završnom računu budžeta grada Kragujevca za 2017. godinu. 

Na sednici će biti razmatrani i predlozi odluka o izradi planova detalјne regulacije OŠ “Milutin i Draginja Todorović“, Kasarna Milan Blagojević, “Dela radne zone I Industrijska zona Kragujevac i radne zone II Lepenica – Skladišni centar” i neformalnog naselja Korman, kao i planova generalne regulacije “Radna zona Kragujevac i zona poslovanja“- celina Korman polјe, naselјa Stanovo, Petrovačka magistrala i naselјe Teferič. 

Pred odbornicima će se naći i predlozi planova detaljnih regulacija dela radne zone Kragujevac i zone poslovanja – Servis 2, naselja Metino brdo i Bresnica, kružni tok kod srednje medicinske škole.

Na sednici će se naći i odluke o promeni Statuta JKP “Čistoća“, koje je sada promenilo naziv u “Šumadija Kragujevac“, a čija se nadležnost proširuje.

Lokalni parlament će razmatrati i Statut o izmenama i dopuni Spomen parka “Kragujevački oktobar“, a tiče se sistematizacije radnih mesta i dobijanja nove nadležnosti ove ustanove - snimanja i emitovanja filmova. Odlučivaće se i o otpisu, odnosno konverziji potraživanja grada Kragujevca prema Saobraćajnom preduzeću Lasta i privrednom društvo Politika.