Info

UNIŠTENO gotovo 240 neeksplodiranih ubojnih sredstava

Autor: Branko Vukašinović
16:00 | Četvrtak, 07 11 2019

Tim kragujevačke Uprave za vanredne situacije uništio je danas u kamenolomu u selu Gornje Komarice 239 neeksplodiranih ubojnih sredstava, četiri ručne bombe, protivavionski metak, 217 komada streljačke municije, 16 lovačkih patrona i artiljerijsku granatu, koji su pronađeni tokom oktobra i početkom novembra na teritoriji opština Aranđelovac i Topola i našeg grada.  

Tokom oktobra u selu Garaši u Aranđelovcu pronađene su tri ručne bombe, a jedna u selu Žabare u Topoli. Takođe, u oktobru u selu Garaši pronađeni su i protivavionski metak, 217 komada streljačke municije i 16 lovačkih patrona. U Maršiću je početkom novembra pronađena artiljerijska granata.   

Neeksplodirana ubojna sredstva preuzeo je nadležni tim kragujevačke Uprave za vanredne situacije na lokaciji “Tenkodrom”, a potom ih je uništio u kamenolomu u selu Gornje Komarice. 

Iz ovdašnje Uprave za vanredne situacije apeluju na građane da u slučaju pronalaska neeksplodiranog ubojnog sredstva ili sumnjivog predmeta odmah obaveste policiju ili operativni centar Sektora za vanredne situacije pozivom na broj telefona 034/1985. Naglašavaju da nikako ne treba dirati sumnjiv predmet i sačekati dolazak ekipe Uprave za vanredne situacije.