InfoFoto: Zastava oružje

Veliko interesovanje za "Zastavino" oružje na vodećim evropskim i svetskim sajmovima (FOTO)

Autor: InfoKG
14:30 | Petak, 10 03 2023

Proizvodi fabrike Zastava oružje naišli su na veliko interesovanje na vodećim evropskim i svetskim sajmovima, koji su održani u proteklom periodu.

Fabrika Zastava oružje je nastupila na nedavno održanom sajmu Enforce Tac u Nirnbergu. Sajam je zatvorenog tipa i vodeći je evropski događaj koji se bavi policijskom, bezbedonosnom i taktičkom opremom. Odmah potom 

Na sajmu Enforce Tac 2023 iskazano je veliko interesovanje za proizvode Zastava oružja. Najviše pažnje privukli su Modularna puška M19 i Modularni automat M20 u kalibrima 7, 62 x 39 mm i 6,5 x 39 mm Grendel, zatim modifikovani mitraljez model M84M, Snajperska puška u kalibru .338 Lapua Magnum, kao i više modela modernizovane puške AP M70.

Na sajam Enforce Tac nadovezao se sajam IWA, a reč je o najvećem sajmu lovačkog i sportskog oružja i opreme u Evropi. Zastava oružje tradicionalno nastupa na ovom sajmu.

Od samog otvaranja sajma IWA 2023, na štandu Zastava oružja (7-209) vladalo je veliko interesovanje za izložene artikle. Posebnu pažnju privukli su Poluautomatski lovački karabini, Lovački karabin u kal. 12,7x108 mm i Lovački karabin M07 u kal. .338 Lapua.

Na sajmu IWA 2023 bili su izloženi i primerci luksuznog i ekskluzivnog oružja. Atelje za ručno graviranje Zastava oružje ima tradiciju dugu preko šezdeset godina. Unikatni gravirani i rezbareni primerci lovačkog i sportskog oružja sa intarzijama od plemenitih metala uvek imaju svoju publiku.

Fabrika Zastava oružje je u 2023. godini, kada obeležava 170 godina rada i postojanja, preko poslovnih partnera nastupila i na sajmu Shot Show i IDEX 2023.
Ovogodišnji Shot Show, najveći svetski sajam lovačkog i sportskog oružja i opreme, održan je od 17. do 20. januara u Las Vegasu, Nevada, SAD.

Proizvodi Zastava oružja bili su izloženi na štandu ekskluzivnog distributera kompanije Zastava arms USA. Kao i prethodnih godina, i ove godine izazvali su veliku pažnju, posebno zbog činjenice da je kompanija Zastava arms USA u 2022. ponela titulu Uvoznik godine na konferenciji uvoznika i distributera održanoj u Kanzas Sitiju. Događaj sajma ove godine na štandu Zastava arms USA bilo je predstavljanje modela ZPAPM70UF „Under folder“, koji su američki kupci dugo iščekivali.

Proizvodi Zastava oružja bili su prikazani i na sajmu IDEX 2023 u Abu Dabiju, na štandu kompanije Jugoimport SDPR, integratora Odbrambene industrije Srbije.

Galerija slika