Info

Zaposleni u Respiratornom centru prikupili 60.000 dinara za lečenje malog Gavrila

Autor: Jovana Mladenović
14:26 | Četvrtak, 25 03 2021

Zaposleni u Respiratornom centru Doma zdravlja Kragujevac sakupili su 60.000 dinara za lečenje malog Gavrila, kome je za tu svrhu potrebno čak 2,5 miliona evra. Akciji su se priključili i učesnici programa "Moja prva plata".

Zaposleni Respiratornog centra Doma zdravlja Kragujevac su već godinu dana na prvoj borbenoj liniji protiv virusa COVID 19. Uz svo svoje zalaganje i rad, često i nekoliko meseci bez dana odmora, još jednom su pokazali svoju solidarnost i uključili se u akciju prikupljanja sredstava za lečenje malog Gavrila Đurđevića koji boluje od spinalne mišićne atrofije i za čije je lečenje potrebno 2,5 miliona evra. 

POMOZIMO GAVRILU - Neophodan mu je najskuplji lek na svetu

Načelnica Respiratornog centra Dr Sanja Kojić je tim povodom izjavila: “Mi smo svi slali SMS poruke, ne samo za Gavrila, već i za Minju, Pavla, Olivera i svu decu kojima je ta pomoć neophodna, ali ovog puta smo imali potrebu da zajedno kao tim, kao jedna velika porodica, što i jesmo jer već godinu dana neprekidno radimo zajedno, učestvujemo u ovome. Želim posebno da istaknem da su se sem zaposlenih akciji pridružili i učesnici projekta “Moja prva plata” koji imaju minimalne zarade, na šta sam ja izuzetno ponosna, jer posle godinu dana rada u nemogućim uslovima moj tim je sačuvao veliko i humano srce. Nadam se da ćemo ovim svojim gestom motivisati i druge građane, kolektive, firme da krenu ovim putem i da pokažemo da Gavrilo može i mora da pobedi, a potrebna mu je pomoć svih nas i svaka uplata od one najmanje do najveće je jedan korak ka toj pobedi”.