Info

Zimska služba spremna i za najjače smetove, mokro posipanje garantuje prohodnost

Autor: Jovana Mladenović
15:00 | Utorak, 31 10 2017

Kompletna oprema i mehanizacija Zimske službe servisirane su, a na stanju je i dovoljno rizle i soli i kalcijum hlorida, uz količine koje su "pojačane" u odnosu na prošlu zimsku sezonu. 

"Servisiranje zimske opreme i mehanizacije započeto je u septembru i svih raspoloživih sredstava i ljudstva za čišćenje snega ima dovoljno", kaže za InfoKG Dragan Stevović, direktor sektora za održavanje saobraćajnica.

"Ulice će opsluživati dovoljan broj kamiona posipača, devet obaveznih i dva rezervna, dva grejdera za široko posipanje, kao i dve ulte za smetove i sve to garantuje pouzdano održavanje grada i prigrada u zimskoj sezoni", kaže Stevović. 

Na stanju je 500 tona soli i 600 tona rizle, što je dovoljno za deset dana najjačih snežnih udara, "Imamo ugovorene dobavljače za preostale količine za celu sezonu", navode iz Zimske službe. 

Novitet od prošle godine, mokro posipanje, veoma se dobro pokazao, pa je Zimska služba za ovu sezonu nabavila gotovo duplo više kalcijum hlorida, odnosno tečne soli - 3.000 litara, namenjene najprometnijim ulicama. 

Zvanično, zimska sezona počinje 15. novembra, a ako je verovati vremenskoj prognozi, ozbiljnije padavine očekuju se tek početkom decembra. Kragujevčanima i prolaznicima našim saobraćajnicama ostaje da se uvere u efikasnost Zimske službe.