Kragujevčani

Dalibor Dimitrijević Double Dee: Emisijom na Mixcloud-u kontaktira sa publikom širom sveta

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Nedelja, 05 02 2017

Dalibor Dimitrijević je Budvanin koji već dve godine živi u Kragujevcu, odakle pušta svoje mikseve kroz emisiju Madness na Mixcloud-u, a pod imenom Double Dee poznat je u svetu electro dance muzike.

dalibor dimitrijević 1On je postao naš sugrađanin da bi studirao na Pravnom fakultetu, ali je, kako kaže, shvatio da ga takav, utaban put i usmerenje ne čine srećnim. Odlučio se za kurs produkcije zvuka na SAE institutu u Beogradu, koji je uspešno završio i zadovoljan je znanjem koje je tu stekao. „Imaj hrabosti da odstupiš od puta kojim idu mnogi i napravi svoj put“, ideja je kojom se Dalibor vodi.

U Kragujevcu Dalibor se lepo „skućio“ pa nije želeo da se seli za Beograd. Ovde su ga, kako kaže, ljudi lepo prihvatili, Kragujevčani su druželjubivi, tu su osobe koje mu znače, između ostalih devojka Ivana za koju kaže da je mu je velika podrška i da ima razumevanja za njegovu fanatičnu posvećenost stvaranju mikseva.

Još kao dete koje je odrastalo u kući pored magistrale, Dalibora je privlačilo da sluša muziku koja dolazi iz kola koja tuda prolaze, bio je, kaže, oduševljen zvukom basa koji se približava. Kasnije je počeo da istražuje preko interneta svet elektronske muzike, imao je sreću da živi u sredini gde je upravo ta muzika veoma zastupljena, zatim da inspiraciju pronalazi u Top Hillu i Trocaderu, pratio festival Tomorrowland.

dalibor dimitrijević 9Kaže da se ponosi time što je sa 20 godina uspeo da napravi brend od imena Double Dee i na inostranoj sceni se probije radio emisijom Madness koju emituje preko svog kanala na Mixcloud-u. Big room, electro house, future house, progressive house pravci su kojima se bavi. Mikseve izacuje jednom nedeljno, a do sada je pustio više od 170 epizoda. Prva emisija Madness koja je emitovana našla se na 83. mestu liste 100 najboljih iz celog sveta, a već posle nedelju dana ispred njega se našlo tek dvadesetak imena, da bi najveći uspeh do sada postigao kao peti na prestižnoj listi na kojoj su poznata imena Hardwell, Afrojack, R3hab, Sander van Doorn... Madness se najviše sluša u Sao Paulu i Riu.Sada mu demo trake najpolpularnijih didžejeva, još uvek neobjavljene na tržištu, od kojih pakuje svoje mikseve, pristižu iz celog sveta, a njviše iz Holandije. Double Dee trudi se da ima sve što drugi imaju, a da oni nemaju ono što ima on, čime objašnjava svoju popularnost. Baza iz koje sve polazi je njegova soba koju je pretvorio u mali studio, gde je sve skockao po svojoj meri i gde provodi najveći deo dana. Tu se oseća najprijatnije i moćno, a ima običaj da pred ogledalom zamišlja nastup. Dalibor odaje utisak povučenog momka, ćutljivog, staloženog, pa kaže da na nastupima uvek isprovocira pozitivno iznenađenje kod publike pred kojom se pojavi eksplozija energije kada krene njegova traka.

dalibor dimitrijević 1Trenutno je fokusiran na takmičenje NYDJAY by New Yorker, gde je njegova traka najslušanija u regiji, pa sa nestrpljenjem i pozitivnim očekivanjima iščekuje završnicu te prve faze kojoj sledi okršaj pobednika regija uživo u Zagrebu, a sve kulminira spektakularnim okršajima na Ibici, odakle se otvaraju vrata svetske slave. Iz grada poznatog po festivalu Sea Dance, Dalibor je došao u Kragujevac u kome se održava sve popularniji festival VIBE, koji smatra persepktivnim i kvalitetnim, pa je pri kraju našeg razgovora ostalo otvoreno pitanje da li će se na programu narednog naći i Double Dee.

Njegovoj stranici na Mixcloud-u možete pristupiti OVDE.