Kultura

Čak ŠEST nagrada za "Peščanik" na festivalu u Novom Sadu

Autor: Jovana Mladenović
16:00 | Utorak, 27 11 2018

Na Festivalu akademskih pozorišta Srbije (FAPS) u Novom Sadu, Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra Kragujevac nastupilo je predstavom „Peščanik“, koja je dobila čak šest nagrada.

Predstava je dobila Drugu nagradu za najbolju predstavu u celini,  Kostadin Stojadinov dobio je Prvu nagradu za najbolju scenografiju i  Drugu nagradu za režiju, Ilija Ivanović dobio je Prvu nagradu za najbolju mušku ulogu, Julija Vučković je dobila nagradu za Najbolju žensku epizodnu ulogu, a Nagrada „Velja Macut“ za nesebičan doprinos amaterskom pozorišnom stvaralaštvu, pripala je Akademskom pozorištu SKC-a.

Ovo je 21. Festival akademskih pozorišta Srbije, a odluke o nagradama donosio je tročlani žiri u sastavu: Gordana Đurđević Dimić, glumica Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Nataša Delač,  dr nauka o umetnosti i Milutin Ž.Pavlov, književnik i publicista.

Predstava „Peščanik“ je rediteljski prvenac Kostadina Stojadinova, umetničkog rukovodioca Dramske sekcije SKC-a, a mnogim glumcima je uloga u Peščaniku prvo pozorišno predstavljanje.