Kultura

E - Đurđevdanski pesnički susreti

Autor: Jovana Mladenović
14:00 | Subota, 02 05 2020

Tradicionalna manifestacija Đurđevdanski pesnički susreti, koja se već nekoliko godina unazad održava u okviru proslave Dana grada, zbog situacije izazvane virusom Covid 19 neće biti održana u vreme i na način kako je to bio običaj do sada. Književni klub „Abrašević“ ipak je raspiao konkurs, koji je otvoren do 5. maja, a sama manifestacija biće upriličena kada se za to steknu uslovi.

Ipak, Književni klub „Abrašević“ rešio je da raspiše konkurs na koji pesnici iz svih krajeva zemlje, ali i okruženja mogu da pošalju svoje radove.

Radovi će biti razvrstani u pet kategorija: angažovana poezija, slobodna tema, autori do 30 godina starosti, autori sa teritorije grada Kragujevca, poezija za decu (ove godine prvi put). 

Jedan autor može konkurisati u više kategorija ali sa samo jednom pesmom. Radovi se šalju na mail czntk.abrasevic@gmail.com ili freezaba@yahoo.com do utorka 5.maja. Radove potpisati punim imenom i prezimenom, uz podatak o godištu i prebivalištu autora.

Kao i ranijih godina najboljim autorima biće uručene diplome i pohvale na završnoj manifestaciji koja će biti organizovana kad se za to budu stekli uslovi.