KulturaFoto: InfoKG - Arhiva

Izložba fotografija "Italija kakvu još niste upoznali" u Kući Đure Jakšića

Autor: InfoKG
15:00 | Utorak, 18 07 2023

Izložba umetničkih fotografija arhitekte Nemanje Bogdanovića pod nazivom "Italija kakvu još niste upoznali" biće otvorena sutra u 19 sati u galeriji Kuće Đure Jakšića.

Odabir fotografija prikazuje Italiju, od Venecije, Verone, jezera Garda i Komo, Milana, Pijemonta, Đenove, preko Bolonje, Firence, čarobne Toskane, zelenog srca Italije – Umbrije, zatim Večnog grada i regije Lacio, do nekadašnje Evropske prestonice kulture Matere, bajkovitog Alberobela i Sicilije. 

Prirodne lepote, arhitektonska remek-dela, kulturne i umetničke manifestacije, gastronomija ovekovečeni su na Bogdanovićevim fotografijama kojima se nadao da će posetiocima izložbe preneti bar delić onoga što je on doživeo tokom svojih putovanja po ovoj prelepoj zemlji.

Izložba je realizovana u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu. Izložbu je postavila Snežana Bogdanović, majka preminulog autora.

Nemanja Bogdanović je rođen je 1987. godine u Aranđelovcu. Zanimao se i za umetnost i društvene nauke, a fotografijom je počeo da se bavi na prvoj godini studija, od kada je nastalo je desetine hiljada putopisnih fotografija sa putovanja širom Evrope. Nemanja je iznenada preminuo 31. maja 2021. godine u 34. godini života.