KulturaFoto: GTO Kragujevac

Izložba i promocija stripa "Krvavi oktobar 1941" Aleksandra Zografa u Muzeju "21.oktobar"

Autor: Jovana Mladenović
12:00 | Sreda, 04 05 2022

Otvaranje izložbe i promocija stripa "Krvavi oktobar 1941" našeg poznatog i svetski priznatog autora Saše Rakezića/Aleksandra Zografa biće organizovani u Muzeju "21.oktobar" sutra od 18 časova. 

Videćete kako je jedinstveno u formi umetničkog stripa novoispričana besmrtna priča o streljanju hiljada nevinih talaca od strane nacista 1941. godine u Kragujevcu, kakva lica su data žrtvama, a kakva zločincima, šta nas toliko „žulja“ u podsvesti da se nikada ovaj monstruozni zločin neće zaboraviti, i još mnogo toga drugog, najavljuju iz Spomen parka "Kragujevački oktobar". 

Izložba „Krvavi oktobar 1941.“ će biti premijerno predstavljena javnosti u sklopu „Majskih svečanosti u Kragujevcu“, a strip istog imena i sadržaja kao izložba će samo tada biti besplatno poklanjan svim posetiocima otvaranja izložbe, kojoj će prisustvovati i sam autor iste, te će postojati jedinstvena mogućnost da se primerak stripa potpiše od strane autora.

Ovaj strip i izložba su kreirani pod pokroviteljstvom Ministrastva kulture i informisanja Republike Srbije i Grada Kragujevca, i u partnerstvu sa Goethe-Institutom u Beogradu.

Kustos izložbe i inicijator nastanka ovog dela je viši kustos Muzeja „21.oktobar“ Marko Terzić.