KulturaFoto: Ilustracija/Printscreen - YouTube

Koncert pevačke grupe “Arhaika” na PMF-u

Autor: Branko Vukašinović
15:30 | Utorak, 12 12 2017

U okviru programa “Dani Abraševića”, pevačka grupa “Arhaika” održaće sutra od 20 časova koncert u sali Prirodno-matematičkog fakulteta, a ulaz je besplatan. Publika će biti u prilici da na koncertu čuje tradicionalne izvorne pesme.  

Centar za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević” obeležava 112 godina postojanja nizom programa tokom decembra, pod nazivom “Dani Abraševića”. U okviru prgrama do sada je održan koncert posvećene dr Sonji Perišić u Knjaževsko-srpskom teatru i izvedena je predstava “Tačka” u Pozorištu za decu. 

Kragujevčane u okviru ovog programa u naredom periodu očekuju koncerti i književno veče.  

Povodom 10 godina postojanja Književnog kluba biće upriličeno književno veče u četvrtak, 21. decembra, od 19 časova na sceni u “Abraševiću”

Koncert škole narodnih igara, mlađih ansambala sa gostima i folklornog ansambla “Abrašević” uz pratnju Velikog narodnog orkestra biće održan u subotu, 23. decembra, od 12 sati u hali “Jezero”.

Ulaz na sve programe, osim na koncert “Abraševića” 23.decembra, je slobodan. Ulaznice za koncert u hali “Jezero” po ceni od 200 dinara mogu se kupiti u pretprodaji na blagajni Centra za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević” ili na blagajni hale "Jezero" na dan koncerta.