Kultura

Počinju "Dani Abraševića"

Autor: Jovana Mladenović
11:30 | Ponedeljak, 10 12 2018

Centar za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“ ove godine proslavlja 113 godina postojanja i organizuje tradicionalne "Dane Abraševića, od 11. do 15. decembra. U nizu događaja u sklopu ove manifestacije prvi je otvaranje izložbe „Abrašević Novi vek“ u Galeriji Narodne Biglioteke, sutra od 20 časova.

Centar za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“ je osnovan decembra 1905. godine kao Udružena Radnička Umetnička grupa.

Višedecenijskim radom “Abrašević” se svrstava u red nezaobilaznih kulturnih institucija grada Kragujevca. Okupljajući talentovane amatere i zaljubljenike, uz kvalitetnu organizaciju rada, “Abrašević” postiže profesionalne rezultate o čemu svedoči veliki broj društvenih i umetničkih priznanja.

Ove godine  proslavljaju  113 godina postojanja. U okviru  „Dana Abraševića“, u utorak, 11. decembra, od 20 časova, održaće se izložba „Abrašević Novi vek“ u galeriji Narodne Biglioteke.

U četvrtak , 13. decembra, od 20 časova održava se predavanje „Trdadicionalni instrumenti“ u galeriji Narodne Biglioteke (predavač Živojin Miljković Paško).

U subotu, 15. decembra, od 12 časova, održaće se koncert narodnih igara, a od 17 časova koncert folklornog ansambla i velikog “Narodnog orkestra“ u sportskoj hali „Jezero“.