Kultura

Koncert Pevačke grupe “Studenac” u Teatru

Autor: InfoKG
16:00 | Četvrtak, 07 12 2017

Pevačka grupa “Studenac” održaće sutra od 19 časova koncert u Knjaževsko srpskom teatru, u organizaciji Studentskog kulturnog centra. Ulaz je besplatan.

Lepotu tradicionalnog pevačkog nasleđa “Studenac” donosi na scenu u svom punom sastavu. Uz sadašnje članove ženske i muške pevačke grupe, predstaviće se i nekadašnje članice čiji su raskošni glasovi obeležili nastanak i početke pevačke grupe “Studenac”. Na repertoaru će biti pesme iz svih krajeva Srbije. 

Ženska pevačka grupa “Studenac” osnovana je 1995. godine u okviru Akademskog folklornog ansambla “Svetozar Marković” pri Studentskom kulturnom centru Kragujevac. Grupa je osvojila brojne nagrade na koncertima i smotrama širom sveta (Italija, Francuska, Mađarska, Polјska, Češka, Letonija, Estonija, Turska, Kanada, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Makedonija, Grčka...). 

Od oktobra 2015. godine formirana je Muška pevačka grupa “Studenac”. Grupa je za vrlo kratak period postojanja imala niz veoma zapaženih, kako samostalnih, tako i zajedničkih nastupa sa folklornim ansamblom, a sve sa cilјem promovisanja tradicionalnog pevačkog nasleđa, kao i usavršavanja, promovisanja i afirmacije članova ovog dela Pevačke grupe “Studenac”.