Kultura

Peti memorijalni festival „Ludi rakun“

Autor: InfoKG
15:00 | Četvrtak, 25 08 2022

Memorijalni festival „Ludi rakun“, peti po redu, biće održan sutra od 20 sati u Domu omladine. Festival je posvećen Luki Krstiću, pevaču i basisti kragujevačkog benda „The Evil One“, koji je 30. avgusta 2016. godine izgubio život u saobraćajnoj nesreći na ostrvu Kos, gde je radio kao instruktor ronjenja.

Na festivalu će nastupiti bendovi „Jenner“ (Beograd), „Oathbringer“ (Kragujevac), „Claymorean“ (Lazarevac), „Despite the noise“ (Kragujevac) i „My own word“ (Kragujevac). 

Potsećamo, hevi/treš metal sastav „The Evil One“ osnovan je 2005. godine u Kragujevcu od strane trojice lokalnih ljubitelja metal zvuka. „The Evil One“ je zamišljen kao tribjut bend legendarnom „Venom“-u, ali su vremenom osmišljene prve autorske numere i rezultat je bio demo „Watch Me Rape Your Girlfriend“ iz 2013. godine, a tri godine kasnije i prvi album „Murder Roll at the Lovers Lane“. Ubrzo nakon završetka rada na albumu, Luka Krstić je poginuo u saobraćajnoj nesreći, pa je ostatak ekipe odlučio da bend prestane sa radom.

Ulaz je besplatan.