Kultura

Predstavljanje zbirke pesama "Kada kamen poleti" Damira Nedića

Autor: Jovana Mladenović
14:30 | Utorak, 19 11 2019

Predstavljanje zbirke pesama "Kada kamen poleti" Damira Nedića biće upriličeno sutra od 20 sati u Kontakt galeriji SKC-a. 

"Kada kamen poleti" je treća pesnička knjiga kragujevačkog autora Damira Nedića, pesnika koji je svoj pesnički put započeo u SKC-u, svoju prvu knjigu objavio u Prvencu i doneo mnogo kreativne energije kako na našu pesničku scenu, tako i na poetske pozornice širom našeg jezičkog prostora.

Dosledan svom ubeđenju u razumljivu, ljudima blisku nepatvorenu poeziju u ritmu srca, Damir produbljuje svoj izraz tragajući za krhotinama ideala kao Diogen za čovekom. Nepristajanje na ravnodušnost, umetnički promišljen poziv na buđenje savesti, muzika svakodnevnih koraka, to se čuje kada kamen poleti.

O knjizi će, pored autora, govoriti Tatjana Janković, urednica izdanja. 

Damir Nedić (Kragujevac, 1984) piše pesme i priče. U štampanoj i elektronskoj periodici prisutan je od 2007. godine. Prva zbirka pesama Ujedi objavljena je u ediciji Prvenac SKC Kragujevac 2009. godine. Na međunarodnom festivalu Odakle zovem u Podgorici 2011. godine dobio je drugu nagradu za kratku priču. Jedan od urednika almanaha Bundolo offline 3. Zbirku pesama Nešto si zaboravio objavio je u oktobru 2012. godine i ona je 3. novembra proglašena za knjigu dana Narodne biblioteke Srbije.