KulturaFoto: Knjaževsko srpski teatar

PREMIJERA predstave “Ilda Geršner“ u Knjaževsko-srpskom teatru

Autor: InfoKG
12:00 | Petak, 28 10 2022

Predstava “Ilda Geršner“, po tekstu Jelene Kajgo, u režiji Stevana Bodrože, premijerno će biti izvedena sutra od 20 časova na sceni Joakim Vujić Knjaževsko-srpskog teatra.  

Komad Ilda Geršner je baziran na istinitoj priči iz Drugog svetskog rata. To je priča o dve žene koje su četiri godine delile isto ime. Ime koje je jednoj od njih spasilo život. Komad govori ne samo o stradanju i preživljavanju ljudi u strašnim vremenima ratnog ludila, već i o ljudima koji su pod rizikom gubljenja sopstvenog života, pomagali drugima. To je univerzalna priča o potrebi da se odupremo zlu. Priča koja se može primeniti na bilo koje vreme i bilo koju zemlju. Priča o hrabrosti“, rekla je Jelena Kajgo.

U predstavi igraju: Ana Colangeli, Nikola Milojević, Nadežda Jakovljević, Mladen Knežević / Rifat Rifatović, Jasmina Dimitrijević, Čedomir Štajn, Marija Rakočević i Nenad Vulević.

Scenografiju potpisuje Ana Kolbjanova, kostimografiju Milica Kolarić, asistent kostimografa je Strahinja Tabaković, dok je za scenski pokret bio zadužen Miodrag Krčmarik.

Reprizna izvođenja predstave “Ilda Geršner“ su 1. novembra, 3. novembra i 19. novembra.