Skver

Arheolozi iskopali mobilni iz 13. veka?!

Autor: infokg.rs
19:04 | Sreda, 23 12 2015

Priznajemo i nama ovo liči na mobilni telefon i to na onaj Nokia model. Ako je sve ovo istina, a ne neka internet podvala ovo je veoma čudna vrsta uređaja nekog prastarog "mobilnog telefona" koji je navodno pronađen u Austriji.

Pretpostavlja se da je ovaj čudan "aparat" star 800 godina. Video snimak "prastarog mobilnog telegfona" na YouTube-u se pojavio pre par meseci, a čudnu vest prenose ovih dana pojedini svetski web portali.

Kako rekosmo na ovom snimku koji je na španskom jeziku je prikazana fotografija uređaja koji je pronađen tokom iskopavanja u Austriji, a ono što je svima očigledno i što bode oči je ta da ovaj predmet izgleda poput starijeg Nokia modela.

Istraživači su pronašli ovaj neobičan predmet, za koji se tvrdi da datira iz 13. veka i izgleda kao mobilni telefon, posebno poput onih na početku "ere mobilnih telefona".

Ovo navodno otkriće je dodatno intrigirajuće i zbog toga što ovaj crni aparat na sebi ima tastaturu sa arapskim slovima.

U video snimku se tvrdi kako antropolizi i arheolozi ne mogu da objasne svrhu pronalaska, a zato su se probudili brojni teoretičari i stručnjaci za "vanzemaljske teme" koji su ubeđeni da je reč o uređaju za bežičnu komunukaciju koji su odavno prevaziđeni.

Ipak, vest o ovom arheološkom pronalasku se ne može pronaći na priznatijim naučnim sajtovima, čime je kredibilitet ovog "otkrića" dosta poljuljan. Na kraju verovatno će vreme pokazati da li je ovo istina ili velika internet podvala zarad velikog broja pregleda na YouTube-u.

Na kraju sami pogledajte i prosudite o čemu je reč dobra internet podvala ili istina: