SkverFoto: Facebook/Željko Stevanović

Mladence iz Stragara na venčanje dovezla monahinja kvadom, zvanice pešačile zavejanim putem do manastira

Autor: InfoKG
09:50 | Petak, 11 01 2019

Jasmina i Marko iz sela Stragari kod Kragujevca venčali su se juče u manastiru Blagoveštenje Rudničko, a kako je čitav kraj gotovo zavejan, na crkveni obred stigli su kvadom, a prevezla ih je monahinja Ana, piše Telegraf.

Bajkovit dolazak na venčanje, mladenaca i svatova, uskim putem usred snežne idile ovekovečio je prijatelj mladenaca, Željko Stevanović.

Putevi su potpuno zavejani, a na venčanje se moralo stići. Monahinja Ana je prevezla mladence tim motorom, koji manastiru mnogo znači. Imaju na njemu plug kojim sami čiste sneg od manastira prema selu. Ranije su se meštani lopatama probijali put do njih”, izjavio je za Telegraf Željko Stevanović iz Stragara.

Jasmina i Marko Jevđenijević zapravo nisu ovako planirali svoje venčanje, krenuli su autom, ali su smetovi i sneg na uskom putu postali nepremostiva prepreka. Monahinja Ana nije dozvolila ni snegu da stane na put onima koji se vole i žele jedno drugom da se zakunu na večnost pred Bogom.

Ni zvanicama sneg nije bio prepreka, pa su do manastira pešačili zavejanim putem. Posle netipičnog puta do oltara usledilo je tipično šumadijsko veselje.

Izvor: Telegraf 

Foto: Facebook/Željko Stevanović

Izvor: Telegraf