Sport

Bez slavlja na prijemu za Veprove: "Lako je slikati se, treba nam podrška grada"

Autor: Jovana Mladenović
14:07 | Četvrtak, 14 07 2016

Za prvake Srbije u američkom fudbalu, Divlje veprove, koji su i jedan od najuspešnijih kragujevačkih klubova, organizovan je svečani prijem kod pomoćnika gradonačelnika za sport, Nikole Uroševića. Neizbežna je bila i tema o problemu sa terenom za utakmice ovog tima koji je bio prinuđen čak i da bude "domaćin" u selu nadomak Batočine, pa prijem nije protekao u slavljeničkoj atmosferi, već su Veprovi iskoristili retku priliku kada su im vrata otvorena da kažu šta im leži na duši.

Posle pet godina pauze, kragujevački Wild Boarsi ponovo su osvojili šampionsku titulu u domaćem prvenstvu, ubedljivim trijumfom na gostovanju najvećem rivalu, beogradskim Vukovima (53:29), i time došli do šeste titule prvaka u klupskoj istoriji. Tim sa finansijskim poteškoćama i nedovoljnom podrškom grada na okupu drži ljubav igrača prema sportu, što je predsedniku Nemanji Čaliji dodatni razlog za ponos zbog osvojenog zlata. "Ovo je ogroman uspeh, pre svega zbog konkurencije timova iz Beograda i Novog Sada, koji imaju šest, sedam puta veći budžet od nas i to računajući obećana sredstva, a ne ona koja smo zaista dobili. Ponosan sam na ove momke, ali i na sebe i sve članove Upravnog odbora, jer smo uspeli da postanemo prvaci, uz sve finansijske poteškoće i probleme oko terena za igranje i uslova za trening. Protivnici iz Beograda nas ismejavaju zbog uslova u kojima igramo, dok oni nastupaju na stadionima sa veštačkom travom, poput onih u Americi. To samo naš uspeh čini još većim i nadam se da će Grad konačno stati uz nas. Uz ove momke i neka pojačanja imamo velike šanse da napadnemo Evropu i da postanemo prvaci Starog kontinenta u ovom sve popularnijem sportu", kaže Čalija.  

Legenda američkog fudbala i jedan od osnivača Veprova, Aleksandar Ristić Alf, koji trenutno obavlja uloge glavnog trenera i trkača, izrazio je nadu da će grad konačno stati iza jednog od najzdravijih kolektiva u regionu. "Lepo je kada se slavi, ali mi nismo došli ovde da se slikamo. Očekujemo da konačno neko stane iza nas i da nas podrži, da ne igramo više utakmice u Brzanu ili da ne znamo gde ćemo i kada biti domaćini polufinala, pritom baveći se stvarima kojima treneri i igrači ne treba da se bave, pogotovo ne pred važne mečeve", rekao je Ristić.

Čestitajući na ostvarenom rezultatu, pomoćnik gradonačelnika, Nikola Urošević, naglasio je da je klub američkog fudbala jedan od najuspešnijih u Kragujevcu i da će grad ubuduće rešavati probleme sa kojima se suočavaju sportske ekipe. "Poslednjih mesec dana bila je vanredna situacija jer se izvode radovi na prvom pomoćnom i glavnom terenu stadiona Čika Dača, zbog čega su Veprovi i imali problem. Lokalna samouprava čini sve što može kako bi sportisti imali adekvatne uslove za treniranje", kaže Urošević uz obećanje da će im ovo igralište biti na raspolaganju po završetku radova.

Fizioterapeut Aleksandar Milić, jedan od najstarijih u klubu, koji kao i gotovo svi u timu svoj posao radi bez ikakve nadoknade, istakao je da su Divlji veprovi ponos Kragujevca. "Radio sam u gotovo svim sportovima, ali nikada u tako zdravom kolektivu kao što je ovaj. Momci igraju isključivo iz ljubavi, uz ogroman entuzijazam, ne razmišljajući da za to dobiju neku nadoknadu. Njima je bitno da je tu publika i da popularišu nešto što je vrlo zdravo, u zemlji u kojoj toga malo ima. Zadivljen sam što rade u lošim uslovima, a pobeđuju i neke od najjačih ekipa u Evropi", zaključio je Milić.

Galerija slika