Sport

Bozdić pobednik “Oktobarske trke sećanja” (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
14:45 | Subota, 08 10 2016

Pobednik “Oktobarske trke sećanja”, druge po redu, koja je danas održana u Spomen parku “Kragujevački oktobar” u Šumaricama, je Stefan Bozdić. Stazu dugu 4 kilometra istrčao je za najkraće vreme. Drugoplasirani je Andrija Đorđević, dok je treće mesto osvojio Miloš Terzić.

Ovogodišnju “Oktobarsku trku sećanja” obeležio je takmičar koji je celu trku istrčao sa detetom u kolicima.

Za učešće na “Oktobarskoj trci sećanja”, koju je organizovao Rotarakt klub Kragujevac, prijavilo se više od 600 takmičara, a oko 320 njih je trčalo.

U okviru manifestacije organizovana je i trka za malđe od 18 godina u dužini od 500 metara, a učestvovalo je oko 50 mališana. Najbolji na toj trci bio je Bata Jovović, drugo mesto pripalo je Magdaleni Stevanović, dok je treći na cilj stigao Dušan Ljujić.

Trka je bila humanitarnog karaktera, s obziorm na to da sredstva prikupljena od kotizacije namenjena su za akciju Rotarakt kluba “Izgradimo deci”, koja ima za cilj da se svake godine renovira po jedno sportsko igralište u kragujevačkim osnovnim školama. Ove godine je to Osnovna škola "Svetozar Marković", pošto nema terene više od 10 godina, a salu su dobili prošle godine posle 12 godina.

Galerija slika