SportFoto: Printscreen

“Oktobarska trka sećanja” u Šumaricama (VIDEO)

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Utorak, 04 10 2016

“Oktobarska trka sećanja”, druga po redu, biće održana u subotu, 8. oktobra u Spomen parku “Kragujevački oktobar” u Šumaricama, u organizaciji ovdašnjeg Rotarakt kluba.

Zainteresovani za učešće mogu se prijaviti na fakultetima, u školama i na nekoliko mesta u gradu do petka, 7.oktobra, a kotizacija je 200 dinara.

Sredstva prikupljena od kotizacije namenjena su za akciju Rotarakt kluba “Izgradimo deci”, koja ima za cilj da se svake godine renovira po jedno sportsko igralište u kragujevačkim osnovnim školama. Ove godine je to Osnovna škola "Svetozar Marković", pošto nema terene više od 10 godina, a salu su dobili prošle godine posle 12 godina.

Trka je dužine 4 kilometra. Start je kod muzeja "21. oktobar", trči se pravcem kroz memorijalni park pored spomenika "Nada Naumović", spomenika "Streljanim đacima i profesorima", pored crkve, hotela "Šumarice", dalje ulicom "Desankin venac", desno stazom paralelno sa ulicom "1.300 kaplara", pa ulicom "Kragujevački oktobar" sa završetkom kod Muzeja "21. oktobar".

Okupljanje učesnika, kao i prijavljivanje je zakazano za 11 sati ispred Muzeja "21. Oktobar". Oktobarska trka sećanja svečano će biti otvorena u 11,30 sati uz pozdravni govor ministra omladine i sporta, gradonačelnika grada Kragujevca, predsednika Rotarakt kluba Kragujevac i predsednika Rotary kluba Kragujevac. Početak trke je u 12 sati, a u 13 časova planirano je proglašenje pobednika u apsolutnoj kategoriji na platou ispred Muzeja "21. Oktobar".

U okviru “Oktobarske trke sećanja” biće organizovana i trka za najmlađe od 12,10 sati u dužini od 500 metara, a namenjena je trkačima do 18 godina.

Podsetimo, na prošlogodišnjoj “Oktobarskoj trci sećanja” učestvovalo je više od 280 trkača, a organizatori očekuju da će ove godine biti četiri puta više takmičara.