SportFoto: Facebook/Streljački savez Srbije

“Čika Mata” najbolji klub, Vukojevićeva najbolji strelac puškom u Srbiji (FOTO)

Autor: InfoKG
14:45 | Petak, 28 01 2022

Streljački klub “Čika Mata” proglašen je za najbolji u Srbiji, dok je taj epitet u ženskoj seniorskoj konkurenciji strelaca puškom ponela Kragujevčanka Teodora Vukojević. Priznanja im je dodelio Streljački savez Srbije. Iz našeg grada priznanja su dobili još i  Milutin Stefanović i njegov trener Milan Armuš zbog učešća na Olimpijskim igrama u Tokiju, kao i Marko Ivanović koji je izabran za najboljeg u muškoj juniorksoj konkurenciji strelaca puškom. 

Streljački savez Srbije, na tradicionalnoj svečanosti u Beogradu, dodelio je priznanja najuspešnijim pojedincima i klubovima u minuloj godini.

Za najboljeg strelca proglašen je Damir Mikec, najbolja takmičarka je Zorana Arunović. Priznanje za najboljeg trenera otišlo je u ruke Gorana Mikeca, a prvo mesto u rangiranju najboljih klubova osvojio je kragujevački „Čika Mata“.

U ženskoj seniorskoj konkurenciji strelaca puškom najboljom je proglašena Teodora Vukojević iz Streljačkog kluba “Čika Mata”. 

Njen klupski kolega Marko Ivanović izabran je za najboljeg u muškoj juniorksoj konkurenciji strelaca puškom. 

Na ceremoniji je sedmoro učesnika Olimpijskih igara u Tokiju – Damir Mikec, Milenko Sebić, Andrea Arsović, Zorana Arunović, Milutin Stefanović, Jasmina Milovanović i Sanja Vukašinović su nagrađeni posebnim priznanjima Streljačkog saveza Srbije, koja su dobili i njihovi treneri Goran Mikec, Alina Sebić, Dragan Donevć, Jelena Arunović, Milan Armuš, Mitja Grgić i Dragan Marković.

Ni ove godine Streljački savez Srbije nije zaboravio institucije i pojedince koji su doprineli uspesima kako na sportskom tako i na organizacionom planu i nagradio ih plaketama i zahvalnicama. Plakete je dobilo 13 organizacija i preduzeća. Brojni prijatelji streljaštva su nagrađeni zahvalnicama. 

Izvor: Streljački savez Srbije

Galerija slika