SportFoto: SPD Radnički

Crveni do pete pobede posle preokreta

Autor: InfoKG
13:00 | Ponedeljak, 06 11 2023

Košarkaši Radničkog su u veoma uzbudljivoj utakmici savladali Čačak 94 Quantox, rezultatom 84:75.

Gosti su u prvih 20 minuta meča kontrolisali igru i sve vreme bili u vođstvu. Kragujevčani su u više navrata bili blizu izjednačenja, ali su Čačani svaki put pronalazili dobra rešenja i držali domaćina na odstojanju. Dva puta je, pred kraj poluvremena, ekipa Čačka 94 imala maksimalnih 9 poena prednosti što nije ulivalo nadu za više od hiljadu ljudi koji su večeras došli da podrže Radnički. Na petnaestominutnu pauzu se otišlo sa 7 poena viška na kontu Čačana i „glavoboljom“ za trenera Mijovića koji je morao da pronađe rešenje kako bi Radnički stigao do željenog trijumfa.

Tray Croft otvara treću četvrtinu poenima iza linije 6.75 i „budi“ publiku u hali Jezero. Navijači Crveniih su prepoznali pravi trenutak da poguraju svoj tim ka preokretu i podižu atmosferu oko terena. Sredinom treće deonice Tray Croft trojkom donosi prvo izjednačenje na utakmici, a već u sledećem napadu i prvo vođstvo domaćinu. Čačak brzo vraća prednost, ali se to „nije svidelo“ Aleksi Čabrilu koji sa dve vezane trojke odvodi svoj tim na  +4 (64:60). Đuro Dautović u narednom napadu postiže lake poene u kontri nakon ukradene lopte i asistencije kapitena Đerasimovića i tera trenera gostiju da zatraži drugi tajm aut u tom delu igre. Ništa ni drugi minut odmora nije doneo ekipi Čačka koja opet gubi loptu u dodavanju, već pomenuti Dautović, iz novog kontranapada postiže poene i uz dodatno pogođeno slobodno bacanje podiže prednost Radničkog na „ogromnih“ +9 (69:60) na isteku 30. minuta igre.

Uloge su promenjene i sada Crveni kontrolišu meč do samog kraja. Stižu i do prve dvocifrene razlike u 36. minutu igre (77:67), a ubrzo i do maksimalnih +13 (84:71) pred ulazak u poslednji minut duela. Gosti su uspeli da ublaže poraz i svedu se na jednocifreni zaostatak, a Radnički stiže do zaslužene pobede, pete u novoj sezoni čime je zadržao mesto na samom vrhu tebele Košarkaške lige Srbije koje deli sa ekipom Zlatibora.

Stojan Dodić je bio najbolji igrač gostujućeg sastava sa 13 poena, 5 skokova i 4 asistencije. Aleksandar Živojin Danilović je upisao 15 poena i 6 skokova, Tarik Cool 15 poena i 3 asistencija, a Nikola Pešaković 11 poena i 6 asistencija.

Radnički je odigrao tiimski svih 40 minuta pa i samim tim imao 6 igrača sa dvocifrenim indeksnim poenima. Za nijansu bolji od ostalih je bio Tray Croft sa 18 poena, 5 skokova i 4 asistencije. Milić Blagojević je meč završio sa 17 poena, 4 skokova i 3 asistencije. Uroš Nikolić polako ulazi u ritam nakon oporavka od povrede, a pobedi svog tima je doprineo sa ‚11 poena, 3 blokade i 2 skoka. Đuro Dautović, kao džoker sa klupe trenera Mijovića, je ubeležio 10 poena i 4 skoka. Iako su bili jednocifreni u poenima, kapiten Marko Đerasimović (8p, 5as, 3sk) i Danilo Labović (9p, 7as) zaslužuju da se i njihove partije istaknu, naročito u fazi preokreta u trećoj čevrtini i privođenja meča kraju u četvrtoj. 

Izvor: SPD Radnički