SportFoto: SPD Radnički

Košarkaši Radničkog slavili u Zemunu

Autor: InfoKG
13:30 | Ponedeljak, 20 11 2023

Po oprobanom receptu, loš početak – sjajan nastavak – sigurna završnica, Crveni su ostvarili novu, osmu, pobedu u sezoni i to na gostovanju u Zemunu rezultatom 70:76 (22:17, 9:17, 17:19, 22:23).

Mladost je odlično otvorila utakmicu i tokom prve četvrtine stigla i do 7 poena prednosti, ali se kragujevačka ekipa trgla i odličnom odbranom u završnici prvog dela i tokom drugih 10 minuta igre uspela da preokrene rezultat na poluvremenu i stekne višak od 3 poena (31:34).

Tokom trećeg perioda igre je viđena rovovska borba oba protivnika. Zemunci prave preokret, Radnički uzvraća udarac i na isteku 30. minuta ima rezultat koji uliva nadu da će ostvariti zacrtano. Milosavljević i Đerasimović vezanim poenima donose prvu dvocifrenu razliku svom timu (48:58). Domaći uspevaju da priđu – 6, ali Uroš Nikolić i kapiten Đerasimović još jednom prave seriju za maksimalnih +11 i praktično već tada rešavaju pitanje pobednika. Nije se predavala Mladost do samog kraja, ali nije uspela da ugrozi trijumf Kragujevčana. Labović je u finišu anulirao poene sjajnog Vulikića i svoj tim ostavio na čelnoj poziciji Košarkaške lige Srbije.

Milenković sa 14, Knežević sa 13 i Vulikić i Gašić sa po 11 poena su bili najistaknutiji u zemunskom timu. Đerasimović i Labović su postigli po 12, dok je Blagojević upisao 10 poena. Crvene je predvodio Tray Croft sa učinkom od 17 poena i 7 skokova i sa ukupnim indeksom 23 bio je MVP meča i najzaslužniji za osmu pobedu Radničkog u prvenstvu. 

Izvor: SPD Radnički