SportFoto: SPD Radnički

Derbi Radničkog i Zvezde u Kragujevcu

Autor: InfoKG
16:00 | Petak, 17 11 2023

U derbiju drugog kola drugog dela Grupe B Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog dočekuju Crvenu zvezdu, sutra, od 19 časova, na zatvorenom bazenu SPD „Radnički“, uz besplatan ulaz.

Kao i svi prethodni dueli ovih rivala i prvi ovosezonski, odigran pre nešto manje od mesec dana u Beogradu, bio je jako uzbudljiv. Kragujevčani su u nekoliko navrata imali dva gola prednosti (6:4, 7:5, 8:6), ali su onda stali u napadu i dopustili „crveno-belima“ da oni odu na „plus dva“, šest minuta pre kraja (10:8). Ipak, Radnički je uspeo da izjednači (10:10) i izbori peterce, ali je na kraju penal lutrija donela veći deo kolača domaćinu.

"U prethodnom duelu odigrali smo ne tako sjajan meč i opet uzeli bod. Utakmica je u regularnom delu mogla da ode na našu, ali i na njihovu stranu i na kraju je remi bio najpravedniji ishod. Videli smo da možemo da ih pobedimo, ali očekujem da će i oni pružiti bolju partiju",  rekao je Filip Janković, kapiten Radničkog.

Timovi se jako dobro poznaju. Uigranost i iskustvo svakako su na strani Zvezde koja godinama igra u gotovo identičnom sastavu, dok su Šumadinci pretrpeli dosta promena pred ovu sezonu, ali kako vreme odmiče njihov podmlađeni tim postepeno podiže formu.

"Pred nama je jako težak meč, od početka do kraja, ali spremni dočekujemo taj izazov. Zvezda je ekipa koja se takmiči u Ligi šampiona, već nekoliko godina drži na okupu istu okosnicu, uz tek par manjih promena. Godinama igramo neizvesne mečeve sa njima i odlično se poznajemo, ali uvek se tu spremaju neke sitnice kojima protivnik može da se iznenadi i svaka utakmica je drugačija i uzbudljiva na svoj način", dodao je Janković.

Biće to i poslednja ovogodišnja utakmica u Kragujevcu, s obzirom na to da Kragujevčanima početkom decembra preostaje još samo „fajnal-for“ Kupa Srbije, posle čega će do marta biti na pauzi zbog reprezentativnih takmičenja.

"Meč je veoma važan kako zbog samih superligaških bodova, tako i Regionalne lige i podrška publike mogla bi da odnese prevagu. Kao i uvek kada igramo kod kuće, prepun bazen i velika podrška mnogo znače ovoj mladoj ekipi i pozvao bih publiku da dođe u što većem broju. Jedno je sigurno, kada god su ove dve ekipe u bazenu, očekuje se fenomenalna vaterpolo predstava i pravi derbi i siguran sam da će navijači uživati", zaključio je Janković.

Izvor: SPD Radnički