SportFoto: Nenad Kotlajić, FK Radnički 1923 zvanična stranica

Niko kao Feđa - Kragujevčani ispred "večitih"!

Autor: InfoKG
11:00 | Ponedeljak, 11 03 2024

Posle završenog 172. "večitog derbija" samo jedna ekipa u 2024. godini u Super ligi Srbije ima maksimalan učinak.

Kragujevački Radnički je nastavio sa sjajnim partijama pobedom protiv Radnika u Surdulici (1:0) i to bez šefa struke Feđe Dudića koji je bio na tribinama i uprkos činjenici da je tim počeo u prilično izmenjenom sastavu u odnosu na prethodnu utakmicu na "Čika Dači" protiv IMT-a.

Bila je to šesta uzastopna pobeda Radničkog, a remi Crvene zvezde i Partizana na stadionu "Rajko Mitić" u subotu uveče značilo je i da su Šumadinci jedini tim u Super ligi koji ima svih pet pobeda u drugom delu sezone.

To je poguralo Radnički do 5. mesta na tabeli koje bi moglo da vodi i u Evropu u slučaju da Kup osvoji neko od četiri prvoplasirane ekipe na krajnjoj tabeli Super lige Srbije. Trenutno stanje je da su Kragujevčani na 38 bodova koliko ima i Čukarički (koji ima bolji međusobni skor).

Što se tiče osvojenih bodova u drugom delu sezone, Radnički 1923 ima svih 15, Crvena zvezda i Partizan su na po 13, Mladost iz Lučana ima 11, TSC 10, Čukarički ima 9...

Zaista impresivna forma izabranika Feđe Dudića, a kada je ovaj stručnjak u pitanju, valja napomenuti i još jedan podatak.

Od njegovog dolaska na klupu tada poslednjeplasiranog Radničkog, klub sa Čika Dače je osvojio 35 bodova, što je najviše posle Crvene zvezde i Partizana.

Ni to nije sve, Radnički je klub koji nikada u Super ligi Srbije nije uspeo da stigne do šest uzastopnih pobeda, čak ni u najboljoj sezoni 2011-12 kada je ekipa Slavenka Kuzeljevića tada završila na kraju kao šestoplasirana. Sve to čini impresivnim učinak Feđe Dudića, a priliku za sedmu uzastopnu pobedu tim iz srca Šumadije imaće protiv Železničara iz Pančeva na "Čika Dači" u sredu 13. marta od 14.00.