SportFoto: Printscreen

“Ekonomac” savladao Čehe (VIDEO)

Autor: Branko Vukašinović
18:29 | Nedelja, 27 11 2016

KMF “Ekonomac” pobedio je u meču poslednjeg, trećeg kola turnira C grupe UEFA Futsal kupa češkog šampiona “Era-Pak” iz Hrudima sa 1:0, golom Borisova u 31. minutu. 

Najuspešnija dva tima iz Češke i Srbije, koja na listi UEFA se nalaze vrlo brzo jedan drugome, rasterećeni u smislu konačnog ishoda turnira u Mariboru, prikazala su borbenu igru sa puno truda da se dođe do željenog rezultata. Kragujevčani su zasluženo došli do trijumfa, pruživši odličnu igru u drugom delu susreta, kojom bi u prethodne dve utakmice najmanje dopšli barem do još jedne pobede.

Češki prvak je nešto ofanzivnije ušao u utakmicu, tako da je već u prvom minutu, posle bega po desnoj strani, Maks šutirao, a Momčilović bio siguran u interveniciji. Već u sledećem minutu, dva dobra šuta Kragujevčana, prvo Valjenko, a potom i Ramić, u oba navrata Karlos je loptu uspeo da izbaci u korner. Na drugoj strani iskusni Rešetar je bio neprecizan iz zone šuta, da bi Matijević silovitim udarcem dobro zagrejao dlanove golmana tima iz Hrudima. Čuvar mreže Ekonomca još jednom se istakao u petom minutu, lako neutralisavši udarac Maksa, prvog strelca ekipe Era-Paka. Viđeno je zatim lepo kombinovanje Ivankovića i Stojkovića, ovaj drugi bio je neprecizan u pokušaju sa desne strane. Izuzetnu priliku češki prvak imao je sredinom prvog dela, po sredini sa linije šest metara šutirao je Kudelka, a Momčilović ponovo bio nesavladiv. U 11. minutu, Borisov je odličnim postavljanjem najpre zaustavio napad rivala, usledio je trk kroz sredinu i oštar udarac, koji je doneo novi korner. U nastavku, Rnićev volej za malo je završio pored stative. Posle prekida usled prekršaja i kratkog proigravanja, zabeležen je novi udarac Maksa, kao i još jedna intervencija Momčilovića. Na drugoj strani, u 13.minutu, Ristić je uposlio Ivankovića, čiju je nameru prozreo Karlos. Iskosa sa dene strane, tokom 17.minuta, udarac je oprobao i Felipe, koji iako dobro izveden, nije stvorio velikih problema sjajnom Momčiloviću. Lepu akciju posle prekida, Česi su izveli minut i po pre odlaska na odmor, Žaruba je prizemno gađao sami ugao, Momčilović je uspeo da odbije loptu na koju je natrčao Rešetar, ali nije uspeo i da pogodi mrežu.

Na samom startu drugog dela, posle 40-ak, sekundi šansa utakmice za Ekonomac. Borisov je ubacio loptu pred gol, a Valjenko sa metar udaljenosti nije uspeo da je ubaci u nebranjenu mrežu. U 24.minutu, viđen je sjajan dribling Ivanković i udarac, posle kojeg je lopta prošla za koji santimetar pored stative. Vrlo brzo potom, Borisov je još jednom maestralno uposlio Valjenka, ovoga puta Ukrajinac je pogodio samo spoljni deo gola. Nastavili su igrači srpskog prvaka sa dobrim napadima, Ivanković je stvorio dobru poziciju Matijeviću, koji, u 26.minutu, nije zahvatio loptu kako je želeo. I onda još jedna više nego izgledna prilika za Kragujevčane, Stojković je „ukrao“ loptu rivalu, kako se to kaže sa golom spojio Ramića, ali do promene rezultata nije došlo. Posle skoro devet minuta podređenog položaja, Era-Pak je prvo uzbuđenje kreirao preko Maksa, koji je uspeo da pogodi stativu. Nepun minut kasnije, Maks je pokušao i glvom iz blizine i to van okvira gola. U 31.minutu, Rnić je uputio pravu bombu, a Karlos krajnjim naporom sačuvao svoju mrežu.

I konačno gol, sigurno najlepši na turniru u Mariboru. Borisov je, takođe u toku 31.minuta, video protivničkog golmana daleko istrčalog napred, sevnuo je udarac, izuzetno precizan lob sa preko 25 metara, do tada sigurnom Karlosu nije bilo spasa – 0:1. Već u sledećem napadu stečena prednost je mogla da bude duplirana, Ristić je na pas Borisova bio neprecizan. Posle odlične akcije, u kojoj je učestvovala gotovo cela postava Ekonomca, Ivankovićev šut, u 35.minutu, završio je preko gola.

Uzbuđenja na obe strane viđena su dva minuta kasnije. Felipe je pogodio spoljnu mrežu, odmah potom šutirao je i neugodni Žaruba u dobro postavljenog Momčilovića, a na drugoj strani, posle kontranapada, Ivanković nije uspeo da pronađe put lopti u gol. Do kraja meča viđena i sjajna tropotezna akcija Ekonomca, koji su češki igrači osujetili u poslednjem trenutku, ali nisu uspeli da izbegnu poraz, kreiran fantastičnom igrom kragujevačke ekipe u drugom poluvremenu, verovatno najboljom u dosadašnjem delu sezone.

Izvor: IP sport media