SportFoto: FK Radnički 1923

Fudbaleri Radničkog poraženi u Humskoj

Autor: InfoKG
11:00 | Ponedeljak, 15 05 2023

Nisu fudbaleri Radničkog 1923 uspeli da ponove podvig sa prethodnog gostovanja u Humskoj, kada su uspešno odoleli vicešampionu Srbije, beogradskom Partizanu. “Crno-beli” su ovoga puta pronašli način da razoružaju borbene Kragujevčane i produže niz dobrih rezultata u plej-ofu – 2:1 (1:1).

Malo toga su fudbaleri Partizana i Radničkog 1923 prikazali u svom trećem međusobnom dvoboju ove sezone. Tek po koja lepa akcija i tri pogotka, koliko da se zabašuri bled utisak koji su akteri prilično skromne fudbalske predstave na stadionu u Humskoj ostavili na malobrojne posetioce, koji su se dosađivali u većem delu utakmice, naročito u prvih četrdeset minuta kada nije viđena niti jedna ozbiljnija prilika na obe strane.

“Crno-beli” su imali više loptu u nogama, ali kao da nisu znali šta sa njom da urade, dok su se na drugoj strani Šumadinci, koji su nastupili bez kapitena Miloša Vidovića (kartoni) i Žofrija Činede (povreda), opredelili za neku vrstu „čekalice“, iako su imali nekoliko sasvim solidnih izleta na protivničku polovinu terena u ovom periodu utakmice.

Golove za Partizan postigli su Menig u 41 i Gomes u 56 minutu utkmice. Gol za Radnički postigao je Milunović u 44 minutu.

Kragujevački superligaš je pretrpeo svoj drugi uzastopni, a ukupno treći poraz u plej-ofu, koji ga ostavlja na osmoj poziciji prvenstvene tabele sa 41 sakupljenim bodom.

Fudbaleri Radničkog 1923 će narednog vikenda na oproštaju od svoje publike ugostiti novog-starog šampiona Srbije, ekipu Crvene zvezde.

Izvor: FK Radnički 1923