SportFoto: N. Kotlajić-ŽFK Radnički 1923

Fudbalerke Radničkog 1923 korak bliže najvećem uspehu

Autor: InfoKG
13:00 | Ponedeljak, 09 10 2023

Značajna tri boda osvojile su fudbalerke Radničkog 1923, kojima ostaju u  borbi za plasman među četiri najbolje ekipe i plej – of. U utakmici šestog kola ženske Superlige Srbije, na domaćem terenu u Donjoj Trnavi, savladale su novosadsku Vojvodinu sa 2:1, zadržavši četvrtu poziciju na tabeli, koja vodi najvećem uspehu ženskog fudbala u šumadijskoj prestonici. Ipak, do pobede su najviše došle zahvaljujući boljem izdanju u prvih 45 minuta, dok su igračice Vojvodine u nastavku u većem delu imale zapaženiju ulogu. 

Кragujevčanke su u uvodnim minutima bila angažovanije, istakla se Milosavljevićeva sjajnim prodorom po desnoj strani, a gotovo u sledećem naletu Bicićeva je iz povoljne pozicije šutirala preko gole. Gošće su pokušale da opterećenjem poslednje linije domaćina dođu u poziciju da ugroze Pajevićevu. Žilav otpor Vojvodine slomljen je tek u 29.minutu, kada je posle ubačene lopte sa desne strane Vukovićeva glavom zatresla mrežu Đukićeve. U finišu prvog dela, centrirala je Bicićeva, odbrana novosadskog tima je slabo intervenisala, da bi lopta došla do Vasiljevićeve koja je efektnim pogotkom udvostručila prednost „crvenih“. 

Vojvodina je uzvratila s početka drugog dela, Stokićeva je iskoristila pukotinu u odbrani domaćih i realizovala situaciju oči u oči sa Pajevićevom, smanjivši time rezultat. Iako su Novosađanke posle tog pogotka kreirale pritisak u želji da u potpunosti neutrališu zaostatak, kolosalna prilika viđena je pred gostujućim golom, ali Vasiljevićeva nije bila precizna. U 78.minutu, na vreme je signalizirana ofsajd pozicija, tako da je uzaludna bila radost igračica Vojvodine postignutom golu. Na nešto više od dva minuta pre kraja, Perlinac je sa peterca šutirala pored gola, čime je otišla u nepovrat najbolja priolika za izjednačenje. 

I drugi put u ovoj sezoni, Jelena Međedović, koja pretenduje deljenju pravde i na međunarodnoj sceni, bila je naslabiji akter meča, grešivši na štetu oba tima, a takođe, izostankom osećaju za igru, doprinela je nervozi i varnicama igračica u pojedinim trenucima.

U sledećem kolu, Radnički 1923 će se kao gost sastati sa Slogom u Zemunu. Biće to prvi ovosezonski okršaj ekipa koje žele plasman u doigravanje za prvaka, a kragujevački tim na ovo gostovanje otići će sa dva boda prednosti u odnosu na petoplasiranog rivala.
Radnički 1923 – Vojvodina 2:1 (2:0)

SC „Pampas“ u Donjoj Trnavi. Gledalaca: 200. Sudija: Jelena Međedović (Beograd) . Žuti kartoni: Živković, Vasiljević, Gogić (Radnički 1923), Petrović (Vojvodina). Strelci: Vuković u 29, Vasiljević u 44 za Radnički 1923, a Stokić u 50.minutu za Vojvodinu.

RADNIČКI 1923: Pajević , Vasiljević (od 81. Gogić), Nikolić, Živković (od 81. Čingelić) 7, Milosavljević (od 90+2 Janković) 7,5, Tomanović, Simonović, Rakočević, Vuković, Bicić (od 54. Marjanović), Babić .

VOJVODINA: Đukić, Milošević, Majstorović, Stokić, Šranka, Petrović, Radovanović, Perlinac, Imperato (od 71. Jovanović), Trivić, Vuksanović.

Izvor: ŽFK Radnički 1923

Galerija slika