SportFoto: N. Kotlajić-ŽFK Radnički 1923

Tamara Gogić za drugi trijumf Radničkog 1923

Autor: InfoKG
15:00 | Ponedeljak, 11 09 2023

Igračice Radničkog 1923 ostvarile su i drugu pobedu u tekućoj sezoni fudbalske Superlige Srbije. Savladale su subotički Spartak doo sa 3:0, zahvaljujući boljoj i pre svega efikasnijoj igri u drugom poluvremenu.

Napravile su gostujuće igračice dosta problema domaćima, nateravši ih na dosta grešaka u dodavanjima prilikom organizacije napada, tako da se prvih 20 – ak minuta igralo uglavnom na polovini kragujevačkog tima, ali bez izrazitih prilika. Pajevićeva se istakla odbranivši dva udarca iz daljine, koje su uputile Arseninova, a odmah za njom i Radulovićeva, dok je na drugoj strani oporavljena Vukovićeva bila prilično odsečena od ostatka tima i bez upotrebljivih lopti. Na udarac iz daljine odlučila se i Đokićeva i još jednom je Pajevićeva bila više nego sigurna. Prvu priliku Kragujevčanke su imale u 36.minutu, posle kornera najpre je glavom pokušala Vukovićeva, za trenutak je reagovala odbrana Spartaka, a odbijenu loptu u mrežu nije uspela da iz neposredne blizine sprovede Bicićeva. Usledio je i pokušaj glavom Milosavljevićeve, kada je lopta otišla preko prečke. Kolosalnu priliku na pas Vukovićeve, u 42.minutu, nije iskoristila Simonovićeva kada iako usamljena ispred golmana u dva navrata nije uspela da zatrese mrežu gošći. 

Sa tri promene s početka drugog dela pokušao je Radnički 1923 da promeni nešto u odnosu snaga na terenu, ali je uglavnom se gledala slika kao u prvih 45 minuta. Kada se nekako to najmanje očekivalo, Gogićeva je sjajno prošla po desnoj strani uputila udarac ka golu, a lopta se izmigoljila Nikoleti Praštalo i završila u mreži – 1:0. Šansu za izjednačenje imala je Radulovićeva, njen udarac ukrotilas je Pajevićeva. Kazna za promašaj stigla je u 73.minutu, Živkovićeva je poslala loptu u prazan prostor ka Vukovićevoj, koja je ovu situaciju rutinski rešila i uvećala prednost kragujevačkog tima. Konačno, u 84.minutu, viđena je najlepša akcija na utakmici usled koje se drugi put u strelce upisala Tamara Gogić, krunisavaši blistavu partiju kojom je unela živost i preokret u igru domaćeg tima.
    
Radnički 1923 – Spartak doo 3:0 (0:0)

SC „Pampas“ u Donjoj Trnavi. Gledalaca: 200. Sudija: Mima Stanković (Niš). Žuti kartoni: Rakić (pomoćni trener Radničkog 1923), Backović (Spartak doo). Strelci: Gogić u 65 i 84, Vuković u 73.minutu.

RADNIČKI 1923: Pajević, Živković, Jurišević, Milosavljević (od 66. Vasiljević), Tomanović, Marjanović (od 46. Čingelić), Simonović (od 46. Nikolić), Rakočević, Vuković, Bicić (od 46. Gogić), Babić (od 74. Janković)..

SPARTAK DOO: Praštalo, Maljković, Radulović, Backović, Ninković ( od 27. Topolski , od 82. Miljković)), Rajić, Jošić, Radonjić (od 68. Golubović), Jović, Arsenin, Đokić.

Izvor: ŽFK Radnički 1923

Galerija slika