SportFoto: SPD Radnički

Igrači VK Radnički Kojić, Gavrilović i Virijević juniorski vicešampioni sveta

Autor: InfoKG
14:30 | Ponedeljak, 19 06 2023

Trojica vaterpolista Radničkog, Nikola Kojić, Bogdan Gavrilović i Radosav Virijević, osvojili su srebro sa juniorskom reprezentacijom Srbije, na upravo završenom Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina, održanom u Rumuniji.

„Delfinčići“ su u finalu poraženi od selekcije Mađarske (12:7), a pobedničko postolje upotpunio je SAD, trijumfom nad Grčkom. Španci su stigli do petog mesta posle pobede nad Italijanima, Crnogorci su nadigrali Hrvatsku za sedmo mesto, Japan Holandiju za deveto…

Srbija je prethodno u grupnoj fazi osvojila drugo mesto, nadigravši Grčku (14:12) i SAD (8:7), uz poraz od Mađara na peterce (17:15). Potom je u četvrtfinalu posle velikog preokreta eliminisala Hrvatsku na peterce (16:15), a u polufinalu Grčku (14:8).

Što se individualnog učinka vaterpolista kragujevačkog kluba tiče, prema statistici specijalizovanog sajta Total vaterpolo, Kojić je na šest mečeva postigao 11 golova, Gavrilović šest, a uz to je mladi centar izborio skoro polovinu isključenja za srpski tim – čak 32 od 72. Virijević je šampionat započeo kao prvi golman i upisao je 21 odbranu.

Izvor: SPD Radnički