SportFoto: BK Ravens KG i BK Clear

Istorijski uspeh Badminton kluba "Ravens KG" na internacionalnoj sceni (FOTO)

Autor: InfoKG
14:30 | Utorak, 24 11 2020

Članovi Badminton kluba "Ravens KG" Aleksandar Jovičić, Igor Jovanović i Relja Milić, predvođeni trenerom Andrejom Todorovićem, osvojili su ukupno dva pehara i pet medalja, po dve zlatne i bronzane i srebrnu, na, tradicionalnom, Međunarodnom takmičenju “Serbian U17 i Youth International 2020” u Novom Sadu. Iz klub poručuju da je to za njih najveći uspeh do sada na internacionalnoj sceni.  

Najveći uspeh je svakako zlatna medalja koju su u muškom dublu kategorije igrača do 17 godina starosti osvojili Igor Jovanović i Aleksandar Jovičić.

Oni su u polufinalnom meču savladali par iz Rumunije Dinu Pandele i Luku-Stefana Pandele sa 2:0. U finalnom meču odigrali su perfektan meč i zasluženo sigurnom igrom stigli do trofeja pobedom nad prvim nosiocima iz Slovenije Anelom Hac Giorkosom/Markom Korošem, takođe, sa 2:0.

Njih dvojica zajedno nastupaju duži niz godina, i već su osvajali brojne medalje na ovom turniru u mlađim kategorijama, a ovo im je svakako najveći zajednički uspeh u kategoriji U17 igrača iz cele Evrope, koji će im doneti i značajan broj poena za evropsku rang listu igrača do 17 godina.

Pored toga, Aleksandar je prikazao svoj raskošni talenat osvajanjem još 2 medalje na ovom turniru. Tačnije okitio se srebrom u mešovitim parovima sa Sanjom Perić iz Badminton kluba Beograd i bronzom u muškom singlu, u kom je zaustavljen nakon velike borbe i neizvesnog polufinala od prvog nosioca Marka Koroša iz Slovenije rezultatom 1:2. 

U konkurenciji dečaka do 15 godina kategoriji muških dublova, bronzanu medalju je osvojio Relja Milić iz Badminton kluba Ravens KG. 

Milić je igrao sa Uglješom Mihajlovićem iz BK Clear i to je bio njegov debi u U15 konkurenciji, čime je ostvario i najveći internacioanlni uspeh u svojoj karijeri nakon balkanske medalje sa reprezentacijom Srbije.

"Za nas je ovo bilo najznačajnije takmičenje ove godine, budući da je pandemija virusa Covid 19 desetkovala broj takmičenja širom sveta. Momci su sjajno trenirali cele godine i veoma smo zadovoljni da su uspeli to da dokažu na terenu i da se u Kragujevac vrate sa trofejima i medaljama. Verujemo da je pred njima svetla budućnost i da imaju još puno toga da pokažu na internacionalnoj sceni. Drago nam je da je sve prošlo u najboljim mogućem redu u ovim uslovima pandemije i da su i drugi igrači iz Srbije bili uspešni na čemu im čestitamo. Badminton savezu čestitamo na uspešnoj organizaciji i pozivamo ih da snažno podrže razvoj talentovanih badminton igrača iz Kragujevca što na našu veliku žalost do sada nisu radili”, izjavio je predsednik UO i trener BK Ravens KG, Andreja Todorović.

Turnir je tradicionalno organizovao Badminton savez Srbije u sportskom centru "Slana Bara" uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Badminton Europe konfederacije, grada Novog Sada i drugih institucija i kompanija.

Galerija slika