SportFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Izložba „100 godina košarke u Srbiji“ u Kragujevcu (FOTO)

Autor: InfoKG
08:18 | Nedelja, 14 05 2023

U Velikom parku, na šetalištu iznad fontane, juče je bila izložena jedinstvena postavka retkih i vrednih predmeta koji svedoče o 100 godina košarke u Srbiji. Ovo je mobilna izložba, koju će tokom 2023. godine biti u prilici da pogledaju stanovnici svih većih gradova Srbije i podsete se bogate istorije naše košarke.

Drago nam je da smo u Kragujevcu u danu kada se odigrava i prvi turnir u 3 na 3 prvenstva Srbije, kazao je organizator izložbe „100 godina košarke u Srbiji“, Milan Ćirilović. Pošto Košarkaški savez obeležava stogodišnjicu košarke u Srbiji, gde god se ove godine bude igrao basket na ulici, biće i ova mobilna izložba koja oslikava jedan vek košarke u našoj zemlji. Želimo da kroz fotografije i neke košarkaške predmete kao što su lične stvari Bore Stankovića, Ranka Žeravice, Dude Ivkovića, svim građanima zagolicamo maštu, prikazujući kakva je košarka u Srbiji nekada bila, a kakva je danas, objasnio je on.

Posle Niša, Užica, Valjeva i Kragujevca, izložba će sledeće nedelje gostovati u nekom drugom gradu i tako sve do velikog jubileja, 12. decembra, kada će biti održana Akademija u Beogradu.

Galerija slika