SportFoto: SPD Radnički

Izostao revanš „crno-belim“ košarkašicama

Autor: InfoKG
13:00 | Utorak, 15 12 2020

Košarkašice Radničkog nisu uspele da se revanširaju beogradskom Partizanu 1953 za pređašnji poraz u Kragujevcu. „Crno-bele“ su na svom parketu bile još ubedljivije nego u prvom susretu i slavile su pobedu od deset poena razlike, 69:59.

Ekipu Partizana 1953 je do pete pobede u sezoni predvodila Branka Luković sa 22 poena i 11 skokova. Nevena Vučković imala je učinak od 18 poena, 8 skokova i 5 asistencija, dok je Sofija Olić zastala na 13 postignutih poena. Ovde treba pomenuti i kapitena „crno-belih“ Martu Jovanović, koja je sa 13 skokova značajno doprinela skakačkoj dominaciji svog tima u ovom susretu.

Najefikasnija u kragujevačkoj ekipi bila je Marija Petrović, koja je svih 15 poena postigla šutevima van linije 6,75 metara. Dobru rolu pružila je i bivša reprezentativka Konga Titi sa 10 poena i 12 skokova, a nadomak dabl-dabl učinka bila je i Milica Inđić, koja je ubacila 9 poena, uz 11 uhvaćenih lopti.

Sa učinkom od dve pobede i devet poraza, Kragujevčanke se i dalje nalaze u donjem delu tabele, sa jednim trijumfom više u odnosu na poslednjeplasirani Spartak.

U narednom 14. kolu izabranice trenera Nenada Milovanovića dočekuju ekipu beogradskog Art basketa.