SportFoto: SPD Radnički

Kragujevčanke u furioznom finišu “pregazile” Partizan

Autor: InfoKG
15:30 | Sreda, 26 02 2020

Košarkašice Radničkog su u jednom od derbija 16. kola Prve ženske lige Srbije savladale beogradski Partizan 1953 sa ubedljivih 83:60. Kragujevčanke su ovom pobedom prekinule niz od četiri uzastopna poraza i napravile važan iskorak u borbi za petu poziciju na tabeli.

Publika u hali „Gordana Goca Bogojević“ imala je priliku da uživa u jednoj izuzetno borbenoj i dinamičnoj košarkaškoj predstavi dve ekipe koje se bore za što bolju startnu poziciju u predstojećem plej-ofu. Učenice Nenada Milovanovića su čitav meč odigrale sa izuzetnom energijom i voljnim momentom, pa su na kraju zasluženo nagrađene pobedom.

Igračice su ispoštovale dogovor iz svlačionice, odigrale izuzetno agresivno u odbrani i ekipu Partizana svele na šezdeset ubačenih poena. Posebno bih pohvalio moje visoke igračice, koje su delovale dosta bolje u odbrani, nego na nekim prethodnim mečevima. Čestitao bih ekipi Partizana na fer i korektnoj borbi tokom svih četrdeset minuta. Iza nas je serija od nekoliko nesrećnih poraza, pa nam u tom smislu ova pobeda dosta znači, posebno na tom psihološkom planu, pred početak plej-ofa”, konstatovao je Milovanović.

Kragujevčanke su se ovim trijumfom osamile na petoj poziciji sa 23 osvojena boda, a ujedno i teoretski osigurale opstanak u ligi i učešće u plej-ofu.

Predstojećeg vikenda košarkašice Radničkog očekuje poslednje gostovanje u ligaškom delu takmičenja, i to nekadašnjem šampionu Radivoju Koraću u Beogradu.