Sport

Jelena Milovanović Bruks ima želju da poslednju sezonu u karijeri odigra u Kragujevcu

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Subota, 30 01 2021

Prijem za našu sugrađanku Jelenu Milovanović Bruks, kapitena ženske košarkaške reprezentacije Srbije, i njenog brata Nenada Milovanovića, trenera ŽKK „Radnički“, organizovan je u Gradskoj upravi. Uoči priprema koje za Jelenu počinju već u nedelju, povod za susret bila je i želja da se razgovara o košarci u Kragujevcu, uslovima za trening, ali i savet više iz prve ruke, kako da se pomogne ŽKK „Radnički,“ čiji je Jelena zvanični promoter.

Iako je Jelena rano otišla iz Kragujevca nikada nije izgubila vezu sa rodnim gradom, tako da i pored brojnih profesionalnih obaveza iskoristi svaku priliku da dođe u Kragujevac. Ljubav prema košarci Jelena i Nenad nasledili su od mame koja je bila uspešna i poznata na terenima stare Jugoslavije.

Nažalost dugo nije bila u Kragujevcu, kaže Jelena i dodaje, da se uvek raduje pozivu jer su ovakvi susreti za nju velika čast. Pripreme počinju već u nedelju, a u subotu 6. februara reprezentacija Srbije igra protiv Litvanije. Izborili smo prolaz na Evropsko prvenstvo tako da utakmica nije od rezultatskog značaja. Veći značaj ima za ekipu, da se okupimo i da pravimo plan za leto koje će biti teško ove godine.

Na pitanje Predraga Stevovića, člana Gradskog veća za sport, kada planira da se vrati u Kragujevac, Jelena kaže da ima želju da poslednju sezonu u karijeri odigra u Kragujevcu. S obzirom na to da je suprug američki državljanin, u ovom trenutku ne zna gde će put da ih odvede. Ali, nije isključeno – poručila je Jelena Milovanović Bruks.