Sport

DOČEK IZNENAĐENJA: Jelena Bruks dobila mural u Grošnici (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
18:00 | Utorak, 10 08 2021

Meštani Grošnice organizovali su doček iznenađenja za kapitena ženske košarkaške reprezentacije Srbije, Jelenu Bruks. Grošničani su za Jelenu, koja je na Olimpijskim igrama u Tokiju, nažalost, bez osvojene medalje, zvanično okončala reprezentativnu karijeru, oslikali mural.  

Kada je videla šta su joj spremili meštani Grošnice, naselja u kom je odrasla i gde se nalazi njena porodična kuća, Jelena je od sreće zaplakala. 

Meni ovo mnogo znači, još kad vidim da je tu puno dece, da znaju ko sam ja i da me prate i oni i njihovi roditelji. Jeste, ostaje žal za medaljom u Tokiju, ali kad se pogleda unazad koliko godina je ženska reprezentacija osvajala medalje, stvarno mogu da se ponosim time što sam bila deo svega toga”, rekla je Jelena Bruks. 

Iako je reprezentativnu karijeru okončala, Jelena profesionalnu nastavlja u mađarskom Šopronu, a potom kroz par godina planira da se posveti isključivo porodici.  

Kragujevčanka Jelena Bruks sa reprezentacijom je osvojila zlato na evropskim prvenstvima 2015. i 2021. u Budimpšeti, odnosno Valensiji, a na prethodnim Olimpijskim igrama u Riju 2016. okitila se bronzom, kao i na Evropskom prvenstvu 2019. u Beogradu.