SportFoto: FK Radnički 1923

Još jedna POBEDA bliže Evropi

Autor: InfoKG
09:30 | Subota, 02 03 2024

Ne nazire se kraj trijumfalnom nizu fudbalera Radničkog 1923 na startu prolećnog dela sezone u Mocart Bet Superligi. Pogotkom mladog Matije Gluščevića, “crveni” su na svom “Čika Dači” savladali beogradski IMT u premijernoj utakmici 23. kola sa minimalnih 1:0 (1:0) za četvrti prolećni, a ukupno peti uzastopni trijumf.

Poput buldožera fudbaleri Radničkog 1923 ruše redom rivale na startu prolećnog dela takmičenja u Mocart Bet Superligi, krčeći sebi put ka evropskim horizontima. Četa trenera Feđe Dudića uspela je da spoji ono što je u modernom fudbalu najteže – lepu, atraktivnu i nadasve efikasnu igru sa dobrim rezultatima – a produkt svega je prolećni niz od četiri uzastopna trijumfa, kome se, bar za sada, ne nazire skoriji kraj.

Trener Dudić izvršio je tri promene u odnosu na sastav koji je počeo prethodni meč u Ivanjici. Na gol se vratio Stojan Leković, umesto Milana Mitrovića mesto u zadnjoj liniji zauzeo je oporavljeni Slobodan Simović, dok je suspendovanog Kilijana Bevisa odmenio Vasilije Đurić.

Odluka glavnog sudije Nenada Minakovića da zbog prigovora isključi stratega “crvenih” Feđu Dudića na isteku prvih pola sata igre izazvala je bujicu nezadovoljstva među prisutnim auditorijumom na stadionu “Čika Dača” i samo dodatno motivisala igrače domaće ekipe u nastavku susreta. Umesto Dudića, koji se praćen ovacijama publike preselio na zapadnu tribinu, odakle je posmatrao ostatak utakmice, komandu nad ekipom preuzeo je njegov prvi saradnik Adnan Jahić, kome ova uloga nije strana, s obzirom da je prethodno samostalno predvodio “crvene” na gostovanju lideru prvenstva Partizanu u Humskoj.

"Mislim da je taj neki pritisak pobede uticao na to da malo bojažljivo uđemo u današnju utakmicu. Dopustili smo ekipi IMT-a da na samom početku nametne neki svoj ritam igre, pri čemu ni mi defanzivno nismo odigrali onako kako smo se dogovarali u svlačionici. Ipak, uspeli smo da postignemo taj vodeći pogodak, koji nam je omogućio da na pauzu odemo sa rezultatskom prednošću. Za razliku od prvog, dosta bolje smo otvorili drugo poluvreme, stvorili jedno dve-tri šanse, koje nažalost nismo uspeli da realizujemo. Sve u svemu, bila je ovo jedna fajterska, prava takmičarska utakmica, koja možda odudara od nekih naših ranijih utakmica. U tom smislu jako sam zadovoljan reakcijom igrača, koji su pokazali karakter i uspešno izneli teret utakmice do kraja. Što se tiče ekipe IMT-a, mišljenja sam da je ovo bila njihova najbolja utakmica od početka prolećnog dela sezone. Ukoliko nastave da igraju ovako, onda sam siguran da opstanak u ligi neće biti upitan", istakao je Adnan Jahić, koji je nakon isključenja Feđe Dudića sredinom prvog poluvremena preuzeo komandu nad kragujevačkim timom.

"Utakmica sa velikim nabojem, po mom mišljenju ne preterano lepa za oko, ali dinamična i interesantna za publiku. Mi smo pokušali da dođemo do pozitivnog rezultata, ali nismo uspeli u tome. Evidentno je da nas nakon ovog poraza očekuje grčevita borba za opstanak. Na nama je da nastavimo da radimo i trudimo se da što pre prevaziđemo ovu rezultatsku krizu. Igre koje smo pružili u nekim prethodnim utakmicama sa možda još težim protivnicima nego što je Radnički daju nam za pravo da se nadamo skorijem rezultatskom boljitku", konstatuje strateg IMT-a Nebojša Jandrić.

Šumadinci su na kraju uspeli da sačuvaju minimalno vođstvo i osvajanjem nova tri boda dodatno su se učvrstili među prvih pet ekipa na superligaškoj lestvici.

Narednog petka “crvene” očekuje gostovanje poslednjeplasiranom Radniku u Surdulici, što je idealna prilika za nastavak trijumfalnog niza.

Izvor: FK Radnički 1923