SportFoto: rkradnicki.com/zoran petrović

Još nedelju dana nade za RK "Radnički", spas jedino u donacijama Kragujevčana

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Subota, 30 01 2016

Rukometni klub “Radnički” se nalazi pred gašenjem. Nakon brojnih problema koji su zadesili klub tokom ove i protekle sezone, u petak, 4. februara, Radnički odlazi u istoriju ukoliko se do tada ne prikupi 965.000 dinara za deblokadu računa. Jedina šansa za opstanak je da novac doniraju ljubitelji "Radničkog" i kragujevačkog sporta.

Iz lokalne samouprave kažu da su sredstva za RK "Radnički" opredeljena, ali da ne mogu biti preneta na njihov račun dok je u blokadi.

Iz “Radničkog” veruju da postoji šansa da klub opstane, ako se prikupi iznos od blizu milion dinara, kako bi mogao da dobije finansiranje od grada Kragujevca i na taj način izbori osnovni uslov za opstanak. "Na sreću, veliko je interesovanje građana koji žele da doniraju novac za rukometni klub. Nadamo se da ćemo uspeti da prikupimo neophodni iznos. Ostaje da rešimo sa Poreskom upravom neke tehničke stvari oko prenosa novca, pa će svi koji žele sredstva moći da uplaćuju od ponedeljka", objasnio je za InfoKG Ivan Milivojević, sekretar kluba.

Pomoćnik gradonačelnika za sport, Nikola Urošević, u izjavi za InfoKG objasnio je da će u narednim danima Gradsko veće doneti odluku o finansiranju RK "Radnički", ali da sredstva ne mogu biti preneta na njihov račun ako je u blokadi. "U svakodnevnom smo kontaktu sa upravom kluba, imaju našu punu podršku i spremni smo da im pomognemo, samo ne postoji zakosnki osnov za to ako je račun u blokadi. "Radnički" će imati 15 dana rok da odblokira račun od datuma donošenja odluke", kaže Urošević.

RK “Radnički” postoji 51 godinu, već 10 godina je član Super rukometne lige Srbije, a pet sezona predstavnik srpskog rukometa u evropskim EHF takmičenjima. Radnički je 2014. godine postao i vicešampion Srbije i Kragujevac postavio na rukometnu mapu Evrope učešćem u SEHA ligi.

Svi koji žele da pomognu mogu to učiniti uplatom na žiro račune RK Radnički Kragujevac:

Banca Intesa 160-18016-57

AIK Banka 105-40464-81