Sport

KK Radnički 1950 osigurao jesenju titulu (VIDEO)

Autor: infokg.rs
13:22 | Nedelja, 06 12 2015

Košarkaši Radničkog 1950 savladali su u Sportskoj hali "Gordana-Goca Bogojević" u derbiju Regionalne lige Zapad "Priboj", rezultatom 75:74.

Rafal najboljeg igrača "Radničkog 1950" Filipa Lalovića od četiri trojke za redom doneo je prednost domaćima i dobitak na kraju prve četvrtine od 20:11. Gosti se bude predvodjeni nezaustavljivim Srđanom Stojanovićem, vraćaju se u utakmicu i stižu do izjednačenja 29:29. 

Početak drugog poluvremena bio je repriza starta utakmice, s tim što je ulogu tvorca preokreta preuzeo izuzetno borbeni i nadahnuti Miloš Blagojević Gibe, odbranu su pojačali najiskusniji Nenad Tanasijević, Marko Todorović i kapiten Marko Drašković, pa je ekipa "Priboj" na kraju treće četvrtine bila u zaostatku 11 poena, 59:48. Onda je iz gostujuće ekipe Srđan Stojanović počeo da igra košarkašku simultanku sa Kragujevčanima, potpomognut najiskusnijim saigračima kapitenom Masalusićem i Kerkezom. Kragujevčani su u finišu utakmice predvođeni najodvažnijim Kostićem i Blagojevićem stigli do minimalne, ali dragocene pobede, kojom su tri kola pre kraja jesenjeg dela sezone u Regionalnoj ligi Zapad osigurali prvo mesto.

U halu "Park" u sredu od 20 časova i 45 minuta stiže jedina neporažena ekipa i lider košarkaške lige Srbije FMP iz Železnika,a meč se igra u okviru II kola kupa Srbije.