SportFoto: SPD Radnički

Košarkaši Radničkog slavili u Surdulici i došli na korak do plasmana u KLS

Autor: InfoKG
15:00 | Subota, 04 03 2023

Uz dosta muke košarkaši Radničkog došli su do svog četvrtog trijumfa u plej-of fazi Druge muške lige Srbije. Kragujevčani su posle velike borbe uspeli da savladaju ekipu Radnika u Surdulici, rezultatom 76:71.

Malo je falilo Šumadincima da se nakon sjajnog početka plej-ofa i tri pobede u nizu „okliznu“ na jugu Srbije. Psihički potpuno rasterećena ekipa Radnika, koja je još odavno izgubila svaku šansu za plasman u viši rang takmičenja, naterala je izabranike trenera Stevana Mijovića da se preznojavaju u strahu od prvog poraza u plej-ofu, ali je večerašnja drama na parketu Sportske hale Zmaj u Surudulici ipak imala srećan kraj za Kragujevčane, koji su nastavili svoj trijumfalni pohod ka Košarkaškoj ligi Srbije.  

Da Surduličani neće biti lak plen za Šumadince moglo se naslutiti već u uvodnoj deonici, koju su obeležile učestale promene vođstva. Rezultatske oscilacije nastavljene su i u drugoj četvrtini, da bi tek u finišu ovog perioda igre košarkaši Radničkog uspeli da dođu do prve osetnije prednosti na utakmici od šest poena razlike (39:33), koja nije predugo trajala, s obzirom da su gosti do odlaska na veliki odmor uspeli da iznivelišu rezultat (39:39). 

Novi nalet Kragujevčana usledio je početkom treće deonice, kada su nakon trojke Milića Blagojevića izbili na maksimalnih „plus 7“ (50:43), ali su Surduličani uzvratili preko svog najraspoloženijeg igrača na večerašnjoj utakmici Bojana Bogdanovića, koji je u kratkom vremenskom intervalu nanizao sedam poena za preokret i minimalno vođstvo domaćina (55:54).

Rezultatska neizvesnost potrajala je sve do samog finiša meča. Radnički je poenima Milića Blagojevića sa linije penala došao do „plus 4“ na nekih sedamdesetak sekundi pre kraja utakmice (72:68), ali je tada ponovo na scenu stupio nezaustavljivi Bogdanović, koji je najpre ukrao loptu Jovičiću, a onda postigao trojku kojom su Surduličani prišli na samo „pola koša“ zaostatka (72:71). Tada je do izražaja došlo iskustvo igrača Radničkog, pre svih Đorđa Milosavljevića, koji je najpre iznudio nesportski faul Marka Popovića, da bi potom sa tri pogođena bacanja vratio Šumadincima četiri poena „viška“ (75:71). Pokušali su gosti brzom trojkom da vrate neizvesnost u utakmicu, ali je Marko Popović bio neprecizan izvan linije 6,75 metara. Na kraju je Mihailo Jovičić polovičnim učinkom sa linije slobodnih bacanja postavio konačnih 76:71.

Radnički su do četvrte uzastopne pobede u plej-ofu predvodili Mihailo Jovičić sa 21 postignutim poenom i Milić Blagojević, koji je cifri od 20 ubačenih poena pridodao i dvocifren broj skokova – 13. Ogroman doprinos večerašnjem trijumfu kragujevačkog tima dao je i Đorđe Milosavljević sa 10 poena i 8 skokova.

U ekipi trenera Vuka Lepojevića istakli su se Bojan Bogdanović sa 24 postignuta poena, odnosno Marko Popović, koji je zabeležio „dabl-dabl“ učinak – 21 poen, 11 skokova. Spisak igrača sa dvocifrenim učinkom u domaćem timu zaključio je Uroš Nešić sa 12 postignutih poena.

Radnički je nakon trijumfa u Surdulici na skoru 9-1 i od plasmana u KLS deli ga još samo jedna pobeda do koje će pokušati da dođe narednog vikenda na gostovanju beogradskom Slodesu.   

Izvor: SPD Radnički