SportFoto: Olimpijski komitet Srbije

Kragujevačka skijašica na 30. mestu u olimpijskom spustu u Pekingu

Autor: InfoKG
11:00 | Sreda, 16 02 2022

Srpska skijašica, Kragujevčanka Nevena Ignjatović trku u spustu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu završila na 30. mestu sa vremenom 1:40.73. Ona je istakla da je bila daleko od svog nivoa tokom ove trke, te se nada boljem učinku u kombinaciji, piše N1.

Uspela sam da odskijam ovako težak i izazovan teren na nivou koji je daleko od onoga što ja mogu, za šta sam sposobna i što sam do sada pokazivala. Moram da održim glavu gore. Ja sam rekla da je sve ovo upoznavanje staze i da je moj cilj da se spremim za alpsku kombinaciju“, izjavila je odmah nakon trke Nevena.

Činjenica je da sam bila veoma spora. Naravno da sam želela bolje, ali sam imala dve ogromne greške uz malo veći otpor vetra u prsa. Odmoriću i spremiću se za alpsku kombinaciju“.

Zlatnu medalju u spustu osvojila je Korin Zuter. Švajcarkinja je slavila ispred dve italijanske skijašice – Sofije Gođe i Nađe Delago.

Kragujevčanku Nevenu Ignjatović sutra očekuje nastup u alpskoj kombinaciji na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Podsetimo da je Nevena u ovoj disciplini na prethodnim igrama u Pjongčangu osvojila 14. mesto i tako ostvarila najbolji rezultat karijere. 

Izvor: N1