SportFoto: SPD Radnički

Kragujevčani opravdali ulogu favorita protiv Pazaraca

Autor: InfoKG
15:30 | Ponedeljak, 19 10 2020

Očekivano, odbojkaši Radničkog došli su do trijumfa na gostovanju poslednjeplasiranoj ekipi Super lige Srbije, Novom Pazaru, a rezultat je bio 3:1. 

Upozoravao je trener Radničkog Dragan Kobiljski da njegov tim očekuje nimalo laka utakmica protiv Novog Pazara i nije se prevario. Mlada ekipa, koju sa klupe predvodi Dragan Bonić, pružila je žestok otpor Kragujevčanima u prva dva seta, ali za nešto više od toga nije imala ni snage, ni kvaliteta.

U ekipi trenera Dragana Kobiljskog prednjačio je Irfan Hamzagić sa 16 poena, Srećko Ristić je osvojio dva poena manje – 14, a Milutin Nejić 10.

Trio dvocifrenih u ekipi Novog Pazara predvodio je Samed Halilović sa 12 poena, dok su Alija Bekrić i Samed Prušević osvojili po 11.

Kragujevčani su ovom pobedom došli do pozicije tri na superligaškoj tabeli sa učinkom od četiri pobede, dva poraza i jedanaest osvojenih bodova. U vođstvu je kraljevačka Ribnica sa 17 bodova, dva više od drugoplasirane Vojvodine.

Odbojkaši Radničkog će u narednom kolu ugostiti još jedan tim sa začelja tabele, ekipu Borca iz Starčeva.

U međuvremenu, Kragujevčane u sredu od 17 časova na parketu "Jezera" očekuje meč osmine finala Kupa Srbije protiv Borca iz Paraćina, člana Prve lige Srbije.