SportFoto: SPD Radnički

LŠ: Radnički slavio u Hanoveru

Autor: InfoKG
13:30 | Nedelja, 14 05 2023

U meču pretposlednjeg kola Lige šampiona, vaterpolisti Radničkog prekinuli su seriju poraza i slavili na gostovanju sasvim solidnoj ekipi Hanovera, sastavljenoj od velikog broja reprezentativaca sa ovih prostora i članova nemačkog nacionalnog tima, rezultatom 12:7.

Kragujevčani su tako prekinuli seriju poraza u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju i napravili dobru uvertiru pred revanš utakmicu serije za treće mesto Super lige Srbije, sa Partizanom. I ovaj duel vaterpolisti Radničkog igrali su oslabljeni neigranjem povređenih Josipa Vrlića i Luke Pljevančića, sa velikim brojem mlađih igrača u sastavu, ali su uspeli da zbiju redove i osvoje nove bodove na evro-sceni.

Za razliku od nekih prethodnih duela, vaterpolisti Radničkog nisu posustali u završnici, pa su na kraju pobedu učinili još ubedljivijom. Seriju od šest golova upotpunili su Janković sa dva gola i Stanojević i Kojić sa po jednim, za najveću razliku od pet pogodaka.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Nemanja Stanojević sa tri gola, dok su po dva dodali Filip Janković, Aleksa Ukropina i Nikola Lukić, kao i Luka Lozina i Hrvoje Benić na drugoj strani.

Poslednji meč u Ligi šampiona Kragujevčani igraju 24. maja, protiv Vuljagmenija, u Atini, a prethodno ih očekuje revanš utakmica serije za treće mesto Super lige Srbije, sa Partizanom, u Beogradu.

Izvor: SPD Radnički