SportFoto: KK Junior

Maslaku izmakla medalja u Hrvatskoj

Autor: InfoKG
11:00 | Sreda, 22 01 2020

Karatista Juniora, Nikola Maslak branio je boje Reprezentacije Srbije na međunarodnom turniru u Samoboru u Hrvatskoj, ali je zastao nadomak medalje, jer je u borbi za bronzu izgubio od takmičara iz Slovačke.   

Međunarodni karate turnir u Samoboru u Hrvatskoj okupio je 2.800 takmičara iz 22 zemlje, a među njima je bio i član Karate kluba “Junior”, Nikola Maslak, koji je branio boje reprezentacije Srbije, ali nije uspeo da se domogne medalje.  

“Maslak je u juniorskoj konkurenciji u borbama u teškoj kategoriji imao 42 takmičara, odlično je startovao u prvom kolu pala je pobeda nad hrvatskim takmičarem 2:0, zatim bugarskim 2:1, pa je savladao karatistu iz Bosne i Hercegovine 2:0, Hrvatske 3:0, dok je u petom kolu za ulazak u finale bilo nerešeno 2:2 sa takmičarem sa tzv. Kosova, a zbog prednosti prvog poena pobeda pripada takmičaru sa Kosova, u šestom kolu u repasažu za bronzu gubi od slovačkog takmičara sa 1:0 i ostaje bez bronze zauzevši 5. mesto, dok je zlato pripalo takmičaru iz Azejberdžana”, rekao je trener KK “Junior”, Veljko Smolović, dodajući da je ovo očekivan rezultat koji je odlična najava pred Evropsko prvenstvo u Mađarskoj.  

Prema Smolovićevim rečima, Evropsko prvenstvo u Mađarskoj će biti održano od 6. do 8. februara, pa očekuje da će selektorska komisija uvrstiti Maslaka u sastav reprezentacije za ovo takmičenje, jer je tokom cele godine imao odlične rezultate u odnosu na svoje konkurente. 

Nikola je maksimalno spreman, prošli smo sve pripreme od visinskih na Tari do tehničko-taktičkih u Kragujevcu. Zrači samopouzdanjem, velikom volјom i verom u sebe. Čekamo ovih dana još potvrdu selektora, a treneri rade sa njim dva puta dnevno u cilјu što bolјe pripreme, kako bi medalјa stigla u Kragujevac”, rekao je Smolović.  

Podsetimo i da Maslak do sada učestvovao na Evropskom prvenstvu u Danskoj, zatim Svetskom u Španiji a osvojač je medalja na Balkanskom prvenstvu.