SportFoto: Andreja Kostadinović

MEČ ODLUKE: “Radnički 1923” protiv “FAP-a” za viši rang

Autor: Branko Vukašinović
13:35 | Petak, 02 06 2017

Fudbaleri “Radničkog 1923” u poslednjem, 30. kolu Srpske lige Zapad dočekuju ekipu “FAP-a” iz Priboja. Meč odluke za plasman u viši rang, odnosno u Prvu ligu Srbije, na programu je u nedelju, 4. juna, od 17,30 časova na stadionu “Čika Dača”. 

Policija snima navijače

Kragujevačka policija će snimati kamerama i fotografisati učesnike prvenstvene fudbalske utakmice Srpske lige Zapad između ekipa “Radničkog 1923” i ''FAP-a''. 
Iz ovdašnje Policijske uprave apeluju na sve posetioce da sportski i korektno bodre klub za koji navijaju. Protiv onih koji budu vršili krivična dela ili narušavali javni red i mir, biće preduzete sve zakonom propisane mere.

Kragujevčani se trenutno nalaze na prvom mestu na tabeli sa 59 osvojenih bodova, dok je drugoplasirana valjevska “Budućnost” sa 56 bodova. To znači da je timu Slaviše Kovačevića na meču sa ekipom iz Priboja potrebna pobeda ili nerešen rezultat da bi se plasirao u viši rang.

Ukoliko “FAP” pobedi u nedelju na “Čika Dači”, onda fudbalere “Radničkog 1923” očekuju dva baražna meča sa ekipom “Budućnosti”, po jedan u Kragujevcu i Valjevu. U kragujevačkom klubu očekuju pobedu protvi ekipe “FAP-a” i nadaju se da će na “Čika Dači” zajedno sa navijačima proslaviti plasman u Prvu ligu Srbije.

Podsetimo, Kragujevčani su u poslednjem meču jesenjeg dela prvenstva odigrali nerešeno (1:1) protiv ekipe iz Priboja. U dosadašnjem toku takmičenja “Radnički 1923” je zabeležio 16 pobeda, 11 kola je odigrao nerešeno, a pretrpeo je samo dva poraza. Pored toga, kragujevačkim tim je imao najmanje primljenih golova u ligi, a najviše je dala “Sloga” iz Požege.