SportFoto: kragujevac.rs

Najbolji srpski strelci na kragujevačkom sajmištu

Autor: Branko Vukašinović
15:51 | Subota, 12 03 2016

Prvenstvo Srbije u strelјaštvu vazdušnim oružjem svečano je otvoreno danas na “Šumadija sajmu”. Najbolјi srpski strelci boriće se danas i sutra vazdušnim oružjem u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji za titule u “A“ programu.

Takmičenje je otvorio predsednik Skupštine grada Kragujevca Milan Urošević.

Velika mi je čast da u godini kada strelјaštvo u Kragujevcu obeležava 135 godina od osnivanja Streljačkog kluba “Čika Mata”, ugostimo najbolјe domaće strelce. Kragujevac je dosta uradio i za klub i za strelјaštvo uopšte i to će se nastaviti i u narednom periodu. Od vas očekujemo rezultate i znam da je ovo pravi trenutak da se najbolјe moguće pripremite za predstojeće Olimpijske igre u Riu”, zaklјučio je Urošević.

Organizator prvenstva Srbije u strelјaštvu je Strelјački klub ''Čika Mata'', a prisutne je pozdravio i Milan Armuš predsednik kluba.

Klub će se u narednom periodu truditi da održi visok nivo rezultata, visok nivo takmičarske odgovornosti i da na najbolјi način predstave i klub i grad Kragujevac”, naglasio je Armuš.

Strelci ''Čike Mate'' na ovom takmičenju brane titulu ekipnog prvaka Srbije koju neprikosnoveno zauzimaju poslednjih pet godina.

Nije slučajno da je baš u Kragujevcu, kolevci srpskog oružarstva, ponikao upravo jedan ovakav klub koji je utkan u istoriji srpskog i jugloslovenskog strelјaštva”, rekao je predsednik Strelјačkog saveza Srbije Siniše Mašovića.

Podsetio je i da Kragujevac ima dva strelca sa olimpijskim normama - Milutina Stefanovića i Stevu Pletikosića, osvajača najvrednijih medalјa sa međunarodnih takmičenja. 

Na svečanom otvaranju takmičenja uručene su zahvalnice institucijama i pojedincima koji su dali doprinos razvoju strelјaštva i samog kluba.

Prvenstvo Srbije u streljaštvu 01